Salvamontiștii caută pe Facebook nume pentru câinele lor de avalanșă. Între sugestii: Scânteie
Social

Salvamontiștii caută pe Facebook nume pentru câinele lor de avalanșă. Între sugestii: Scânteie

Salvamontiștii caută pe Facebook nume pentru câinele care va face parte din prima unitate canină de avalanșă din Prahova. Internauții sugerează nume precum Scânteie, Carp, Hope , Omu sau Legend. În țară există doar 13 câini care caută victime după avalanșe, scrie mediafax.ro

“Îmi trebuie un nume pe care să fiu strigat, atunci când lucrez, pe munte și acasă”. Așa sună anunțul făcut de salvamontiști, iar internauții sunt provocați să găsească un nume pentru patrupedul din rasa Border Collie care va face parte din prima unitate canină de avalanșă din Prahova.

Printr-o postare făcută pe Facebook de către salvamontiști, oamenii sunt îndemnați să-l ajute pe cel care va fi coordonatorul câinelui să-i găsească patrupedului care va căuta victime în avalanșă un nume.

“Sunt viitorul câine de avalanșă de la Salvamont Prahova. Încă nu am un nume… Îl ajutați pe Sergiu Frusinoiu, viitorul meu conductor, să îmi găsească un nume? Numele meu de canisă este Legend New Gold Box, dar îmi trebuie un nume pe care să fiu strigat, atunci când lucrez, pe munte și acasă. Promit să fiu un câine destoinic, pe care să-l iubească toți colegii salvatori montani din Bucegi!”, scrie în postare.

Postarea are deja zeci de distribuiri, iar aproape 200 de persoane au comentat și au venit cu propuneri. Printre numele propuse se numără Carp, Hope sau Scânteie.

“Bucegi sau salvaluş (căţeluş + salvator)”, scrie o internaută.

“Arpi Nistor Hope, cred că ți s-ar potrivi”, adaugă o altă persoană.

O femeie crede că i s-ar potrivi numele “Omu”, pentru că valorează cât un om sau chiar mai mult într-o operațiune de salvare și pentru că este posibil să salveze oameni pe cele mai înalte vârfuri, precum Vârful Omu.

“Legend e un nume superb! Eu l-aș folosi. Mai ales dacă va deveni un faimos câine de avalanșă”, scrie un alt utilizator.

Prima unitate canină de avalanșă a apărut în România în 2013, după ce șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a obținut brevetul în Franța.

„Prima unitate canină am fost eu cu Helios, în 2013, după ce am obținut brevetul în Franța. A fost o luptă permanentă atunci. Am fost 39 de echipaje pe 20 de locuri. Am avut emoții de mai multe ori. A mai fost o încercare să existe în România unitate canină de avalanșă, în 1978, atunci au fost primele încercări, dar nu s-a concretizat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Sănduloiu.

Acesta a reușit să pună la punct, din 2015, un sistem de brevetare pentru unități canine de avalanșă.

În acest moment, există în țară 13 câini de avalanșă în opt județe, cu 9 coordonatori.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.