Românii provin dintr-un om-maimuţă care trăia în Vâlcea cu 2,2 milioane de ani în urmă
Social Ultima Ora

Românii provin dintr-un om-maimuţă care trăia în Vâlcea cu 2,2 milioane de ani în urmă

În ultimii ani, teoriile despre originea omului au început să se clatine serios. În urma unor descoperiri epocale s-a ajuns la concluzia că primul hominid cu sclipiri de inteligenţă, adică omul-maimuţă, nu  a apărut în Africa, cum se credea, ci în Europa. Mai mult, unul din primii strămoşi ai europenilor a trăit în Vâlcea şi a fost botezat de oamenii de ştiinţă Australanthropus olteniensis – adică era oltean. El a devenit inteligent… ”spărgând” seminţe oleoginoase, gen bostan, nucă sau floarea soarelui!

Românii provin dintr-un om-maimuţă care trăia în Vâlcea cu 2,2 milioane de ani în urmă 1 Românii provin dintr-un om-maimuţă care trăia în Vâlcea cu 2,2 milioane de ani în urmă 2 Românii provin dintr-un om-maimuţă care trăia în Vâlcea cu 2,2 milioane de ani în urmă 3

Antropologii consideră că omul şi maimuţele provin dintr-un strămoş comun. Ramura inteligentă a evoluat lent până la forma actuală a omului dintr-un hominid, adică un om-maimuţă, despre care se credea că a apărut în Africa, cu aproximativ 2 milioane de ani în urmă şi a migrat apoi în Europa şi Asia.

Ulterior au apărut alte descoperiri, atât în Africa cât şi şi Europa, care au împins mult înapoi data la care au apărut primele hominide, dar au mutat şi locul de origine unde aceşti oameni-maimuţă au devenit inteligenţi.

Astfel, în România au fost descoperite, în 1968, oasele unui umanoid, botezat, de antropologul Dandu Nicolăescu-Plopșor, Australanthropus Olteniensis, cu o vechime de 2,2 milioane de ani. Această descoperire arăta că strămoşul oamenilor nu a apărut în Africa, ci în Europa. Antropologii au ţinut o oarecare tăcere despre Australanthropus olteniensis, până în anul 2004, când Salvador Moya-Sola, profesor la Institutul Catalan de Paleontologie din Barcelona a anunţat că a descoperit în Spania o fosilă şi mai veche de umanoid, cu o vârstă de 12 milioane de ani. Astfel, a apărut o nouă orientare paleontologică: europenii şi africanii au evoluat, de fapt, din strămoşi diferiţi.

În fine, s-a pus şi problema motivului pentru care, să zicem aşa, strămoşul maimuţa a devenit inteligent… Singura explicaţie plauzibilă a fost modul de alimentaţie, iar chimia alimentară modernă a arătat că inteligenţa este stimulată pozitiv în special de către seminţele oleoginoase: de la olteneştile seminţe de floarea soarelui, până la nuci, migdale, fistic etc.

Specialiștii spun că este foarte probabil ca strămoşul omului să se fi desprins de regnul animal datorită alimentaţiei, în special al alimentelor vegetale oleoginoase. Există o experienţă îndelungată a omenirii care arată că cei mici cresc mai sănătoşi şi mai inteligenţi dacă sunt hrăniţi cu seminţe oleoginoase. Mai mult, acest tip de hrană ridică speranţa de viaţă a omului la peste 100 de ani. Adică este o hrană esenţială pe care, se pare, omul modern a cam uitat-o.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.