Asigurarea CASCO acoperă avariile cauzate de copacii înghețați sau de blocurile de gheață
Social

Mașinile avariate de copaci sau gheață, reparate doar prin Casco. Primăria nu oferă despăgubiri

Proprietarii autovehiculelor avariate de căderea accidentală a copacilor înghețați sau a blocurilor de gheață pot apela la asigurarea lor CASCO pentru a fi despăgubiți de companiile de asigurări; de regulă, polițele CASCO acoperă daunele produse de aceste riscuri, informează UNSAR.

“Numai în București, în ultimele trei zile, câteva sute de mașini au fost avariate de căderea crengilor copacilor înghețați, a copacilor în întregime sau a blocurilor de gheață. În aceste situații, polița CASCO își poate demonstra încă o dată utilitatea, acoperind cheltuielile cu daunele aferente”, au declarat reprezentanții UNSAR. În plus, asigurații care au ales și opțiunea de asistență rutieră în polița lor CASCO au posibilitatea de a o utiliza în cazul în care autovehiculul a fost grav avariat de căderea unui copac sau a gheții și nu mai este deplasabil.

În primele 9 luni ale anului 2018, primele brute subscrise pe segmentul CASCO au depășit 1,52 miliarde de lei, față de 1,39 miliarde de lei în aceeași perioadă a anului anterior, fapt ce indică aprecierea de care se bucură acest produs în rândul clienților.

UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil cu o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.