Caz șocant într-un spital de psihiatrie. Bolnavii, obligați să întrețină relații sexuale în timp ce erau filmați
Social

Caz șocant într-un spital de psihiatrie. Bolnavii, obligați să întrețină relații sexuale în timp ce erau filmați

 Poliția Gorj a deschis o anchetă, vineri, după apariția unei înregistrări video în care o pacientă internată la Psihiatrie, în Spitalul de Urgență Târgu-Jiu, este filmată în lenjerie intimă, în timp ce sărută un bărbat prin grilajul despărțitor, aceasta fiind pipăită de un alt bolnav.

Fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gabriela Pătrăşcoiu, cea care a fost destituită în urma acestui incident, a susținut că filmulețul ar fi fost făcut chiar de fiica managerului spitalului, care este registrator medical al secţiei, în perioada în care aceasta era în concediu de odihnă.

Pe imagini se vede o tânără îmbrăcată doar în lenjerie intimă, internată la Psihiatrie, se sărută cu un bărbat prin grilajul metalic ce desparte femeile de bărbații internați în secție. În acest timp, un alt bărbat încearcă să o dezbrace de tot, iar o femeie, angajată a spitalului, care filmează toată scena, se amuză și pare că încurajează ceea ce se întâmplă.

Tulburător este că, la un moment dat, apare o femeie în vârstă, care pare că se simte rău și cere o pastilă, răspunsul celei care filmează fiind: „Vrei bătaie? Hai că îți dăm. Vin eu”.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au declarat, vineri, corespondentul MEDIAFAX, că fac cercetări, după apariția unei înregistrări video, în care tânăra aproape dezbrăcată, internată la Secția de Psihiatrie, a fost surprinsă sărutându-se cu un pacient, în timp ce este atinsă în zonele intime de un alt bărbat.

„Se fac cercetări pentru a se stabili dacă fapta face obiectul vreunei infracțiuni”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a declarat că filmulețul ar fi fost făcut anul trecut și l-a catalogat drept un „incident administrativ”.

„Este vorba despre un incident administrativ intern, care s-a întâmplat în cadrul unei secții. S-a întâmplat în noiembrie, anul trecut. Noi, comitetul director, am aflat despre acest incident, dar nu este singular, mai apar într-o unitate de mărimea spitalului nostru și la numărul de personal care este, apar frecvente incidente, iar noi trebuie să intervenim și să rezolvăm să nu se mai întâmple. Am fost acolo, i-am convocat pe toți la o ședință, le-am spus că nu este normal ce se întâmplă, am luat toate măsurile administrative, pentru că acolo este vorba despre persoane cu handicap psihic și respectivii pacienți sunt undeva izolați de ceialți printr-un grilaj. Între grilajul acesta s-a permis ce am văzut și noi, apare o fată cu un băiat. Am pus un alt grilaj ca să nu mai fie acest contact, am luat și alte măsuri administrative”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gigel Capotă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.