Utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea. S-au folosit 220 de tone de sare
Social

Amenzi de peste 200 000 lei pentru administratorii drumurilor. Ce greșeli au făcut în această iarnă

Polițiștii au aplicat, de la începutul anului și până pe 22 ianuarie, 72 de amenzi administratorilor de drumuri, în valoare totală de peste 200.000 de lei, cele mai multe nereguli identificate fiind lipsa întreținerii drumului public pe timp de iarnă, dar și neînlăturarea obstacolelor.

„De la începutul anului și până în data de 22 ianuarie, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea (59) au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.

Măsurile menționate au fost luate de polițiștii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii din județele Sălaj, Satu-Mare, Argeș, Bihor, Cluj, Maramureș, Alba, Arad, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vaslui, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu și Vrancea.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor (15), Dâmbovița (10) și Cluj (8).

„În cursul zilei de ieri (joi, n.r.), pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.620 de lei (două sancțiuni în județul Călărași și câte una în București și în județele Buzău, Ialomița, Gorj și Harghita). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor în vigoare”, mai arată IGPR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.