23 de milioane de lei, prima finanțare guvernamentală pentru Aeroportul Brașov
Social

23 de milioane de lei, prima finanțare guvernamentală pentru Aeroportul Brașov

Roxana Mînzatu, vicepreşedinte PSD: 23 de milioane de lei, prima finanțare guvernamentală pentru Aeroportul Brașov

În contextul alocărilor bugetare și a dezbaterilor din Parlament, pe marginea Legii Bugetului pentru anul 2019, obiectivul de investiții “Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav” obține, pentru prima dată de la demarare, finanțare de 23 de milioane de lei de la Bugetul de Stat.

Astfel, Aeroportul Brașov primește 13 milioane de lei, datorită amendamentului PSD Brașov și 10 milioane de lei cu ajutorul amendamentului depus de UDMR în acest sens, ambele votate în unanimitate în comisia de buget.

“Fondurile totale care vor fi alocate în urma amendamentelor PSD și UDMR sunt de 23 milioane de lei și reprezintă o premieră în finanțarea de la buget a acestui obiectiv. Până în acest moment, fondurile necesare acestui proiect au provenit din surse proprii ale Consiliului Județean Brașov. Alocarea de 23 milioane de lei este printre cele mai mari alocări primite până în acest moment de un aeroport de la Bugetul de Stat”, a declarat Roxana Mînzatu, deputat PSD.

PSD Brașov consideră că pasul pe care Guvernul îl face astăzi, prin finanțarea acestui obiectiv de investiții este unul major. Mai important decât suma în sine, este semnalul pe care Guvernul PSD îl dă brașovenilor și comunităților învecinate.

“Eforturile echipei noastre vor continua pentru ca această finanțare să fie crescută în perioada următoare, astfel încât proiectul să fie realizat și să aducă beneficii brașovenilor și la nivelul regiunii noastre. Mai mult, eforturile echipei noastre vor continua și la nivelul instituțiilor europene pentru a atrage fondurile disponibile necesare în vederea finalizării acestui obiectiv. Recuperarea unor sume deja investite din finanțarea europeană ar aduce banii cheltuiți înapoi în Brașov pentru a finanța proiecte de care brașovenii au nevoie”, a adăugat Roxana Mînzatu.

Echipa PSD Brașov își dorește să transmită un mesaj foarte clar – “nu tratăm subiectul ca pe unul de campanie și nici nu vrem să tăiem panglici! Obiectivul nostru este să colaborăm cu toți actorii care pot contribui la transformarea în realitate a acestui proiect”.

Mesajul pe care Guvernul îl dă, prin asigurarea unor surse de finanțare de la Buget, este că Brașovul este un pol economic și social important și că brașovenii merită ceea ce își doresc – o poartă deschisă atât la nivel intern cât și la nivel internațional.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.