Proiectul Two Moons. Drepturile omului, o realitate – elaborarea de resurse educaționale pentru persoanele vârstnice
Sănătate

Tarifele pentru îngrijirea bătrânilor au fost respinse. Compania Medicală ar fi beneficiat de proiect

Primăria Capitalei solicită votul CGMB pentru stabilirea tarifelor de decontare pentru îngrijirea bătrânilor, dar a fost respins. Tarifele pleacau de la 3.700 de lei de beneficiar pe lună și ajungeau la 9.100 de lei pentru persoane cazate în centre de îngrijire, conform mediafax.ro

Consiliul General al Municipiului București a respins, joi, un proiect care prevede noi tarife pentru îngrijirea persoanele dependente.

Proiectul a fost respins de către opoziție, dar și de către doi consilieri PSD, printre care și Orlando Culea.

Proiectul prevedea stabilirea „planurilor tarifare de decontare a serviciilor socio-medicale de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice și a planului tarifar de decontare a serviciilor de asistență socială cu cazare și servicii sociale administrative – pentru toate Centrele de Îngrijire și Asistență pentru persoane dependente, care sunt și vor fi în operarea Companiei Municipale Medicală București”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi.

Potrivit proiectului, pentru stabilirea tarifelor au fost cuantificate nivelurile cheltuielilor totale compuse din: salarii personal necesar, materiale, servicii, închirieri, transport, asigurări, salarii administrație, materiale consumabile funcționale, închirieri și transport administrativ.

„Din analiza documentelor prezentante de către Compania Municipală Medicală SA și din calculul tuturor cheltuielilor directe și indirecte au rezultat următoarele tarife pentru îngrijire la domiciliu persoane vârstnice: 6.591 lei / beneficiar / lună pentru grad de dependență IA, IB, IC; 4.112 / beneficiar / lună pentru grad de dependență IIA, IIB, IIC; 3.722 / beneficiar / lună pentru grad de dependență IIIA”, se arată în proiectul respins de CGMB.

Compania Municipală Medicală București a calculat și valoarea de decontare a serviciilor de asistență socială cu cazare, rezultând valoarea de 9.145 lei / beneficiar / lună.

„Respectivele centre de îngrijire și asistență sunt și vor fi în operarea Companiei Municipale Medicală București”, mai arată proiectul respins joi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.