Agenția Națională de Transplant ANUNȚĂ că au fost prelevate organe de la 7 pacienți în ultima lună
Sănătate Justiție Ultima Ora

O doctoriță are de dat 420.000 de euro despăgubiri pentru malpraxis: a omorât o adolescentă

Un medic ORL de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare după ce o pacientă a murit ca urmare a administrării unui antibiotic, fără efectuarea testelor alergenice. Instanța a decis, definitiv, ca unitatea medicală și medicul să plătească familiei daune de peste 420.000 de euro.

„Obligă doar inculpata Braia Carmen, în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Judeţean de Urgenţă Tudor Vladimirescu Târgu Jiu, la plata următoarelor sume: – 20.000 lei, reprezentând prejudiciu material, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; – echivalența în lei a sumei de 400.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; – echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către partea civilă Tulic Ioana. – echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Albici S. Gheorghe şi Tulic Elisabeta, în calitate de moştenitori ai defunctului parte civilă Albici Gh. Sandu. Mentine restul dispoziţiilor sentinţei care nu contravin prezentei decizii. (…) Definitivă”, se arată în decizia magistraților Curții de Apel Craiova, menționează sursa citată.

Medicul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, având interdicție de a practica profesia timp de 3 ani.

Doctorul ORL Carmen Braia a fost trimis în judecată, în 2017, la şase ani după ce o adolescentă căreia îi prescrisese antibiotice a murit în urma unui şoc anafilactic, după care doctorul i-a modificat fişa şi a menţionat că îi făcuse teste alergenice. Raluca Tulic a murit în luna august a anului 2011, în timp ce era internată în Secția ORL a SJU Târgu-Jiu, după adminstrarea unui antibiotic, din cauza unei insuficiențe cardio-respiratorii acute, consecință a șocului anafilactic.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii