MAI, despre italianul infectat care a vizitat România: A fost declanșată anchetă epidemiologică 1
Breaking News Externe Sănătate Social Ultima Ora

MAI, despre italianul infectat care a vizitat România: A fost declanșată anchetă epidemiologică

Ministerul Afacerilor Interne,MAI, a anunțat, referitor la italianul infectat cu noul coronavirus care a vizitat România, că a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a identifica exact toate persoanele cu care a intrat în contact bărbatul.

„Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c.”, au precizat reprezentanții MAI, într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „în perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane”.

MAI precizează că „la acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact”.

Totodată, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere, conchide sursa menționată.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățeanul italian, de 71 de ani, infectat cu noul coronavirus și internat într-un spital din Rimini, a vizitat Craiova, în perioada 18-22 februarie. El a vizitat rudele soției sale, care este cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus. Bărbatul este din Cattolica și este internat la un spital din Rimini.

Publicația Il Resto del Carlino scrie că este vorba despre primul caz de coronavirus în provincia Rimini.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgența Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.

În total au fost înregistrate 23 de cazuri de infecţie până acum în regiunea Emilia-Romagna.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.