IMAGINI ȘOCANTE! Pentru ÎPS Teodosie nu există legi. A împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță! Oameni fără mască în curtea bisericii
IMAGINI ȘOCANTE! Pentru ÎPS Teodosie nu există legi. A împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță! Oameni fără mască în curtea bisericii
Breaking News Sănătate Social Ultima Ora

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului critică decizia Guvernului ca împărtășania să se facă cu lingurințe de unică folosință

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat după ce DSP i-a cerut să nu mai folosească o singură linguriță la împărtășanie: „Reacție tardivă și fără scop”.

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a cerut, luni, Arhiepiscopiei Tomisului, să interzică de urgență împărtășirea credincioșilor cu o singură linguriță.

„În contextul epidemiologic actual, dar și pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneți urgent interzicerea folosirii unei lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane”, se arăta în solicitarea DSP.

Solicitarea oficială a venit după ce Ordonanța Militară adoptată de Guvern a suspendat slujbele în biserici.

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat, marți, spunând că adresa este tardivă și fără scop.

„Adresa este tardivă și fără scop, întrucât Ordonanța militară nr. 2 a interzis accesul public al credincioșilor la slujbele bisericești”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că DSP ar fi trebuit să se adreseseze Patriarhiei Române, și nicidecum lor:

„Reprezentanții DSP ar fi trebuit să știe că Arhiepiscopia Tomisului este parte integrantă a Patriarhiei Române, că ritualul religios oficiat în Arhiepiscopie se oficiază în întreaga Patriarhie Română, și că Legea Cultelor permite BOR să își organizeze cultul potrivit propriilor norme canonice, factorul decizional fiind Sf. Sinod. Prin urmare, o eventuală discuție asupra desfășurării ritualului religios trebuie purtată de către autorități la nivelul Patriarhiei Române și al Sf. Sinod”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.