Coronavirus: Prefectul de Botoşani ar putea cere sprijinul Armatei 1
Sănătate Social Ultima Ora

Coronavirus: Prefectul de Botoşani ar putea cere sprijinul Armatei

Municipiul Botoşani va intra în carantină zonală începând cu această săptămână, a declarat, marţi, prefectul Dan Nechifor, cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu militarii din cadrul Afacerilor Civile ale Statelor Unite ale Americii.

Măsura va fi luată în contextul în care rata de infectare la nivelul municipiului Botoşani a ajuns, marţi, la 6,54 cazuri la 1.000 de locuitori, iar numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a fost de 111.

Prefectul susţine că, în cazul în care va fi nevoie, va solicita sprijinul militarilor pentru asigurarea controlului la punctele de acces în municipiul Botoşani.

„Urmează ca săptămâna asta să carantinăm municipiul Botoşani. Sper, îmi doresc să nu ajungem să cerem ajutorul Armatei, dar, dacă vom rămâne fără sprijin, având în vedere că personalul MAI este dispersat şi chiar obosit, după doi ani de pandemie, vom face asta. Ajutorul Armatei va fi soluţia extremă”, a afirmat Nechifor.

Decizia instituirii carantinei zonale ar urma să fie luată printr-un ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul de faţă, se mai află în carantină comunele Roma şi Tudora, dar şi satele Băiceni, Curteşti şi Mănăstirea Doamnei din comuna Curteşti

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.