tăriceanu acuzat
tăriceanu acuzat
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Sănătate Social

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU RISCĂ PUȘCĂRIA! ȘEFUL ALDE A ÎNCĂLCAT DEOSEBIT DE GRAV LEGEA!

În plină pandemie de Coronavirus, liderul ALDE Călin Popesc Tăriceanu răspîndește în spațiul publicc informații false legate de tratamentul pandemiei.

Tăriceanu a acuzat Guvernul Orban că a achiziționat 2.000.000 de teste pentru coronavirus de la o coanie străină și nu de la Unifarm, fabrică românească.

„Guvernul Orban a decis, în sfârșit, că este cazul să achiziționeze și mai multe teste pentru coronavirus. Anunțul achiziționării unui număr rezonabil de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus este un lucru de lăudat, chiar dacă vine puțîn târziu și după ce, de o săptămâna, ni se spune de către Organizația Mondială a Sănătății să testăm cât mai mult.

Dar că orice ‘lucru bine făcut’, cum spune șeful dlui Orban, în loc să cumpere testele prin Unifarm sau altă companie de stat, Guvernul a hotărât să dea 14 milioane de euro unei modeste firme din Iași.

Am atenționat atunci când am dat votul pe decretul de instituire a stării de urgență că această criză și starea specială nu trebuie să fie un motiv de îmbogățire a guvernanților sau a firmelor prietene.

Îi cer lui Ludovic Orban să lămurească rapid acest subiect și să găsească un mod de a transparentiza achizițiile publice din această perioada. Orice oficial legat de această achiziție dubioasă trebuie să plece din funcție, indiferent cine e și pe cine are în spate”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat oficial că testele au fost cumpărate chiar prin Unifarm.

„În prezent, Compania Unifarm SĂ a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200 000 de teste.

Menționăm că, în această perioada, Compania Unifarm SĂ face în permanentă demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreagă lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe baza de comandă”, se arată într-un comunicat de presă.

Răspândirea de informații eronate despre pandemia de coronavirus se pedepsește cu închisoarea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.