Secretul Autostrăzii Soarelui (3 milioane de euro/km) - se strică an de an între București și Fundulea
Politic Social

Secretul Autostrăzii Soarelui (3 milioane de euro/km) – se strică an de an între București și Fundulea. De ce?

Poliţia informează că circulaţia rutieră este oprită până la orele 12:00 pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral. De ce? Din cauza unor lucrări la kilometrul 13. Adevărul este că Autostrada Soarelui este un real pericol public. Este plină mereu de denivelări între București și Fundulea. Nu rezistă nici la caniculă, nici la ger. Astfel, la viteza de 130 de kilometri la oră, acest gropi/denivelări pot produce tragedii. Ce se întâmplă pe această porțiune?  

Secretul Autostrăzii Soarelui (3 milioane de euro/km) - se strică an de an între București și Fundulea. De ce?

Surse din cadrul Companiei de Drumuri (CNAIR) ne-au spus că acestă porțiune de autostradă, ca și cea dintre Fetești și Cernavodă, au fost începute din timpul lui Ceaușescu.

La vremea respectivă, autostrada a fost realizată din plăci din beton. Este bun betonul la autostrăzi? Da, dar cu o condiție: să îl torni la grosimea de 40 de centimetri.

Pe vremea lui Ceaușescu, din nebunia de a face economie la orice, s-a turnat beton la grosimea de 20 de centimetri. Care, desigur, nu a ținut!

După 1990, s-au continuat lucrările. Dar, dacă între Fetești și Cernavodă s-a spart cimentul și s-a refăcut baza peste care s-a turnat asfalt, între Bcurești și Fundulea plăcile de beton au rămas cum le-a lăsat Ceaușescu. Iar peste ele s-a turnat asfalt. Desigur, acesta se strică an de an din cauză că baza este proastă și nu rezistă la intemperii și presiunea camioanelor.

În fine, de cinci ani CNAIR tot promite că decopertează autostrada pe această porțiune și îi reface infrastructura.

Dar, pentru o asemnea intervenție se vor cere bani, iar în acest context se va pune întrebarea: cine a lucrat aici, de ce nu a fost făcută autostrada cum trebuie? Unde sunt sumele cheltuite, adică 3 milioane de euro pe kilometru?

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.