RUSIA, SUPER- NERVOASĂ DIN CAUZA SISTEMULUI DEVESELU: ÎI ANULEAZĂ SUPERIORITATEA NUCLEARĂ ÎN OCCIDENT
Politic Externe Ultima Ora

De ce se teme Putin de rachetele de la Deveselu: Îi anulează superioritatea nucleară în Occident

Ţările europene din cadrul Alianţei Nord-Atlantice nu vor să găzduiască sisteme balistice ale Statelor Unite, dar nu îndrăznesc să se opună, deoarece au suveranitate limitată, afirmă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

De ce se teme Putin de rachetele de la Deveselu: Îi anulează superioritatea nucleară în Occident

„Credeţi că vreun stat european vrea să fie instalate în Europa rachete americane cu rază medie de acţiune? Nu vrea nimeni acest lucru, dar preferă să păstreze tăcerea. Unde este suveranitatea acestor ţări? Aparent, în ultimă instanţă, se pare că sunt interesate în general de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi au delegat o parte din suveranitate acestei organizaţii”, a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

Ce este cu această nervozitate a Kremlinului față de rachetele de la Deveselu?

Sistemele balistice din România înseamnă rachetele anti-rachetă. Pe scurt, acest sistem poate doborî orice atac cu rachete, de orice fel, inclusiv nucleare, dinspre Est. Rușii s-au enervat și au spus că se dezechilibrează raportul de forțe nucleare în lume. Concret, nu mai pot amenința nuclear Occidentul din cauza românilor, care au sistemul defensiv de la Deveselu, care poate doborî rachetele lor nucleare înainte ca acestea să ajungă la țintă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.