Vladimir Putin
Vladimir Putin
Externe Politic

Vladimir Putin se îndreaptă cu pași repezi spre al 5-lea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin se îndreaptă cu pași repezi spre al 5-lea mandat de președinte al Rusiei

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din Rusia a început oficial luni.

Marele favorit în data de 18 martie să ia un nou mandat de președinte este Vladimir Putin, candidat pentru un al patrulea mandat, relatează AFP.

Ajuns la putere în 2000, Vladimir Putin a anunţat că va candida pentru un al patrulea mandat, iar o victorie l-ar plasa în fruntea ţării până în 2023 şi l-ar transforma în liderul rus cu cea mai mare longevitate la putere după Iosif Stalin.
El a precizat joi că se va prezenta ca un candidat ‘independent’, şi nu ca un candidat al partidului Rusia Unită, apropiat al Kremlinului, mizând „pe un sprijin larg din partea cetăţenilor”.
Conform unui sondaj de opinie făcut public miercuri de institutul independent Levada, Vladimir Putin, care nu are o reală concurenţă, este creditat cu 75% din intenţiile de vot.
Principalul său opozant, Aleksei Navalnîi, cel mai probabil nu va putea candida din cauza mai multor condamnări în justiţie, în special pentru deturnare de fonduri, în procese pe care el le denunţă ca fiind fabricate.

citește și :

Soarta Coreii de Nord DECISA.Vladimir Putin și Donald Trump au bătut palma

https://newsteam.ro/social/soarta-coreii-de-nord-decisa-vladimir-putin-si-donald-trump-au-batut-palma/16/12/2017/

Potrivit preşedintei Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, 23 de candidaţi „şi-au exprimat până acum dorinţa de a participa” la alegerile prezidenţiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.