Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Lituaniei. Discuții despre IT și energie 1
Politic Ultima Ora

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Lituaniei. Discuții despre IT și energie

Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită de lucru în Republica Lituania, a avut o întrevedere cu omologul lituanian Saulius Skvernelis.

Vizita în Republica Lituania s-a desfășurat în anul în care ambele țări sărbătoresc centenarul: România aniversează centenarul Marii Uniri, iar Lituania celebrează centenarul restaurării statului, decisă prin actul Consiliului de la 16 februarie 191, anunță un comunicat al Guvernului remis NewsTeam.ro.

Obiectivele convorbirilor au vizat, în plan bilateral, discutarea posibilităților de creștere a schimburilor comerciale și identificarea de noi paliere de cooperare sectorială.

Consultările au relevat că există perspective pentru aprofundarea cooperării sectoriale bilaterale în domenii precum IT, energie, industria chimică, industria alimentară, agricultură, infrastructură, securitate energetică etc.

Saulius Skvernelis (46 de ani), fost şef al poliţiei şi ministru de interne, a devenit premier în noiembrie 2016, în urma victoriei-surpriză a formaţiunii Uniunea Ţăranilor şi Verzilor (LVZS), în legislativele din octombrie. A declarat că echipa sa va face tot posibilul pentru a promova justiţia socială şi a menţine orientarea pro-occidentală a Lituaniei, membră a Uniunii Europene, a zonei euro şi a NATO.

El îi va succeda politicianului de stânga Algirdas Butkevicius, al cărui Partidului Social-Democrat s-a clasat pe locul trei în alegeri, însă a ales să se alieze cu partidul centrist câştigător.

Uniunea Ţăranilor şi Verzilor, populară mai ales în mediul rural, şi-a făcut campanie promiţând că va reduce sărăcia şi va frâna emigraţia lituanienilor spre Occident, va combate alcoolismul şi va modifica noul Cod al muncii, unul controversat, introdus de social-democraţi şi care simplifică disponibilizările

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.