Viorica Dăncilă, întâlnire cu premierul chinez
Politic Ultima Ora

Viorica Dăncilă, întâlnire cu premierul chinez: după 70 de ani de relații bilaterale se trece la o ”cooperarea pragmatică”

Premierul Viorica Dăncilă și premierul chinez, Li Keqiang, s-au întâlnit în Bulgaria la summit-ul 16+1. Agenția de stat chineză punctează întâlnirea dintre cei doi, iar premierul chinez a explicat că odată cu aniversarea a 70 de ani de relații româno-chineze dorește întărirea colaborării la nivel înalt, în domenii precum infrastuctura și finanțele.

”Premierul chinez Li Keqiang s-a întâlnit sâmbătă cu premierul român, Viorica Dancila. Cele două părți au convenit să aprofundeze cooperarea în domenii precum infrastructura și finanțele.

În timpul întâlnirii, Li a salutat prietenia tradițională profundă dintre China și România.

„Anul viitor se marchează aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor noastre diplomatice”, a declarat Li, adăugând că China este pregătită să colaboreze cu România pentru a crește vizitele la nivel înalt și pentru a extinde schimburile între oameni, pentru a injecta un nou impuls dezvoltării relațiilor China-România.

El a spus că China este dispusă să colaboreze cu România pentru a promova cooperarea pragmatică, în special pentru promovarea unor progrese substanțiale în proiectele majore de cooperare.

China sprijină întreprinderile de a participa participe la construirea proiectelor de infrastructură și de energie nucleară ale României într-o manieră echitabilă și transparentă și în funcție de nevoile ambelor părți, a spus Li.

El a spus că China speră să discute cu partea română despre cooperarea terților și cooperarea financiară, pentru a crea condiții mai convenabile pentru comerțul și investițiile bilaterale.”, arată agenția oficială de stat din China.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.