Primăria spune că Chirilă minte, nu s-a produs nici un incident
Politic Social Ultima Ora

VIDEO. Lecția de DEMOCRAȚIE, ținută de UN PROTESTATAR înregistrat de Tudor Chirilă

Tudor Chirilă (44 de ani) a surprins momentul în care un bărbat îşi striga pe stradă, la portavoce, nemulţumirile referitoare la clasa politică. Artistul nu a ratat ocazia de a-şi expune încă o dată punctul de vedere şi a oferit, astfel, „o lecţie de democraţie“.

O lectie de democratie

Publicată de Tudor Chirilă pe Joi, 25 octombrie 2018

Tudor Chirilă a realizat un live pe Facebook, în care îşi arată aprecierea faţă de individul care îşi strigă în stradă nemulţumirile cu privire la clasa politică, la o portavoce, acţiune pe care o numeşte „o lecţie de democraţie“.   Iniţial, Chirilă filmează cuvintele pe care le rosteşte cetăţeanul din stradă. Ulterior, antrenorul de la „Vocea României“ se filmează în timp ce îi îndeamnă pe oameni să se schimbe, să se implice, să încerce să lupte, asemenea acelui om.    „E de învăţat de la faptul că un om stă pe stradă şi încearcă să lupte şi să mai salveze ce se mai poate salva. Un singur om. Ar trebui să învăţăm de la genul ăsta de oameni care nu acceptă să se conformeze cu o şleahtă de hoţi care încearcă să delapideze şi ultima picătură de energie democratică a acestei ţări. Este un moment foarte grav cel pe care îl trăim şi probabil că nu ne dăm seama realmente de consecinţele pe care mişcările acestor infractori le au asupra statului de drept. Nu ne dăm seama pur şi simplu. Este adevărat că în revoluţia din 1989 s-a ieşit în stradă mai ales din cauza frigului şi foamei, dar s-a ajuns atunci la un moment limită şi oamenii probabil că nu au ieşit doar de dragul idealului libertăţii, cum am fi vrut unii dintre noi să credem, ci oamenii au ieşit de frig şi de foame“, a declarat Chirilă.

Tudor Chirilă, unul dintre cei mai vocali artişti când vine vorba de evenimentele de pe scena politică, a vorbit despre modificările aduse legilor justiţiei şi despre propunerea ministrului Tudorel Toader de revocare a procurorului general al României, Augustin Toader şi îndeamnă, din nou, ca românii să iasă în stradă.    „Dacă nu înţelegem că o ţară nu poate să crească şi să fie prosperă fără instituţii şi fără separarea puterilor în stat, dacă nu înţelegem că o ţară fără justiţie va cădea la mâna unui grup infracţional care va alimenta cu resurse doar pe cei apropiaţi şi pe cei care vor spune «da» şi care vor fi conformişti, dacă nu înţelegem că un grup infracţional organizat nu poate să hrănească o ţară întreagă şi nu poate să o pună pe picioare în aşa fel încât orice cetăţean să beneficieze prin muncă cinstită de un trai decent şi dacă nu înţelegem că asta nu se poate face fără separarea puterilor în stat, atunci va veni încă o dată momentul când românii or să iasă în stradă de frig şi de foame. Ideal ar fi să evităm acest moment şi să învăţăm de la oamenii care încă nu refuză să se conformeze şi refuză să accepte că în România se poate trăi la mila lui Liviu Dragnea şi a şlehtei lui. Şi la mila Ministrului Justiţiei. Nu!“, a spus Tudor.     „În România nu trebuie să se trăiască de milă, ci să se trăiască din respectul faţă de ce înseamnă democraţie, iar acest respect vine cu schimbarea fiecăruia dintre noi, pentru că degeaba mergi în Piaţa Victoriei, dacă ţi-ai parcat maşina pe trecerea de pietoni în drum spre miting. Noi trebuie să ne schimbăm. E adevărată această chestie, chiar dacă am spus de multe ori şi risc să devină limbaj de lemn, da, noi trebuie să ne schimbăm!“, mai spune Tudor Chirilă, în live-ul făcut pe Facebook, pe fundal răsunând vocea cetăţeanului nemulţumit, ultimele minute din video fiind dedicate discursului acestuia.
Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei, care a fost elaborată în miez de noapte, adoptată luni dimineaţă şi publicată în Monitorul Oficial 30 de ore mai târziu, urmează să lase dosare importante fără anchetatori.   Mai exact, „pentru a fi numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urmă unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop“, se arată în OUG, în cazul DNA. Lucru pe care nu l-a făcut niciunul dintre procurorii care activează la DNA, deoarece legea nu prevedea o astfel de procedură până acum.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.