Un steag negru arborat de Primăria din Sf. Gheorghe, de Ziua Imnului, stârnește indignare
primaria Sf. Gheorghe
Politic Ultima Ora

Un steag negru arborat de Primăria din Sf. Gheorghe, de Ziua Imnului, stârnește indignare. Primăria dă explicații

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care pe clădirea Primăriei din Sfântu Gheorghe apare un steag negru.

Cumpănașu este sigur că nu este vorba despre un gest de doliu, ci de o ofensă adusă Zilei Naționalea Imnului:

„Cat de nesimtiti puteti fi?!. Cat de mult vreti sa ne stârniti sentimente pe care poporul roman nu le-a cunoscut?!!!. Astazi- PRIMARIA SFANTU GHEORGHE – DE ZIUA IMNULUI NATIONAL A ARBORAT STEAGUL DE DOLIU NATIONAL PE PRIMARIE – INSTITUTIE ROMANEASCA. Solicit politiei nationale si jandarmeriei interventie urgenta!…CNMR va continua demersul de ANULARE in instanta functionarea UDMR!!!”, a scris Alexandru Cumpănaşu pe Facebook.

”Steagul negru a fost arborat sâmbătă pe Primăria Sfântu Gheorghe, după decesul unui cetățean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”. Așa se procedează de peste 20 de ani de când se acordă această distincție. Când moare o persoană care a primit această distincție se arborează steagul negru în ziua decesului și de îndepartează după înmormântare. Steagul a fost pus sâmbătă și va fi dat joi luni. Nu a fost nimic planificat, este o coincidență nefericită și neplăcută”, a declarat, pentru Mediafax, președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.