ULTIMA ORĂ: SE VA CERE ”CAZIER POLITIC ONLINE” PENTRU ANGAJAREA ÎN ARMATĂ
Politic Social Ultima Ora

ULTIMA ORĂ: SE VA CERE ”CAZIER POLITIC ONLINE” PENTRU ANGAJAREA ÎN ARMATĂ

Ministerul Apărării propune măsuri de verificare fără precedent pentru angajații care au acces la date cu caracter clasificat.

Specialiştii în securitate ar putea verifica dacă activitatea online a angajaţilor care lucrează cu secrete de stat sau de serviciu pune în pericol confidenţialitatea acestora. Primul pas – declararea conturilor de pe reţelele de socializare, informează Digi24.

Analizarea modului de comportament şi exprimare în reţelele de socializare, studierea persoanelor din listele cu prieteni, a tipurilor de site-uri accesate frecvent contribuie substanţial la posibilitatea stabilirii loialităţii, caracterului, obiceiurilor, relaţiilor şi discreţiei persoanei verificate în vederea acordării accesului la informaţii.

Informaţiile despre activitatea în online se adaugă celor pe care funcţionarii care vor acces la informaţii secrete le furnizează despre familie, prieteni, călătorii în străinătate, studii şi carieră.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii