Ultima oră. S-a decis. Bani mai mulți pentru parlamentari și primari. Cine a inițiat legea. FOTO 5
Politic Ultima Ora

Ultima oră. S-a decis. Bani mai mulți pentru parlamentari și primari. Cine a inițiat legea. FOTO

Senatorii au votat miercuri majorarea indemnizațiilor pentru parlamentari și primari.

Actul normativ vizează acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grad/trepte profesionale şi pentru personalul care avansează în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă în perioada ianuarie – iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea cadru 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.

„Personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Serviciilor Parlamentului, Serviciului Legislativ şi Administraţiei Prezidenţiale beneficiază pe durata desfăşurării acestei activităţi de majorare a salariului de bază aflat în plată prevăzut la art.77(alin) 4 din prezenta lege.

Stabilirea personalului de specialitate implicat în procesul legislativ se face prin decizie a ordonatorului principal de credite, respectiv prin hotărâre a Biroului permanent al fiecărei Camere, în cazul Parlamentului.

Prin hotărâre a Biroului permanent al fiecărei Camere se stabileşte personalul contractual care beneficiază de sporul de complexitatea muncii în cuantumul prevăzut la art.17 (alin.)4″, prevede amendamentul adus la proiectul de lege privind aprobarea OUG 115/2022 pentru completarea art. I din OUG 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, arată senatorii UMDR, Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, inițiatorii legii.

Ultima oră. S-a decis. Bani mai mulți pentru parlamentari și primari. Cine a inițiat legea. FOTO 6

Ultima oră. S-a decis. Bani mai mulți pentru parlamentari și primari. Cine a inițiat legea. FOTO 7

Amendamentul introdus în proiectul de act normativ de către senatorii UDMR a fost criticat de liderii grupului parlamentar USR, care au afirmat că PSD-PNL-UDMR „apelează acum la un tertip: reintroduce majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi aleşii locali pe uşa din dos”.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată, legea urmând să ajungă la Camera deputaților.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.