Ultima Oră! PMP cere convocarea CSAT pentru criza sanitară 5
Politic Ultima Ora

Ultima Oră! PMP cere convocarea CSAT pentru criza sanitară

Partidul Mişcarea Populară, PMP, îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru situaţia critică în care a ajuns criza sanitară.

„Este nevoie cât mai rapid de un Plan de urgenţă pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face faţă gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are şi mai puţine pârghii constituţionale de acţiune”, spune PMP.

PMP consideră o soluţie ca „România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secţii ATI”.

„Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenţie a autorităţilor pentru combaterea propagandei anti-pandemie şi anti-vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei.

România a cerut sprijin NATO şi a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate”, precizează Partidul Mişcarea Populară.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii