Premierul Republicii Moldova, mulțumiri pentru Traian Băsescu. Vor să îi redea cetățenia
traian_basescu
Politic Ultima Ora

Traian Băsescu, despre atacul în Siria: ”O operațiune de rutină. S-a făcut un test reușit”

Fostul președinte Traian Băsescu a spus sâmbătă, într-o intervenție telefonică la România Tv, că atacul desfăşurat de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei a fost o „operațiune de rutină”.

„În opinia mea, a fost o operațiune de rutină și de testare a noilor capacități tehnice în Siria. O testare la care Federația Rusă a spus: nu mă bag. Mi-este greu să cred că Damascul nu este apărat de bateriile antirachetă puse la dispoziție de Federația Rusă și totuși nicio rachetă aliată nu a fost lovită, nu a fost distrusă în aer. Ceea ce înseamnă că s-a făcut un test reușit. (…) Lovitura a fost de o acuratețe incredibilă. Au fost răniți câțiva civili. Vă dați seama, la 118 rachete lansate să ai trei răniți? Probabil unul și-a scrântit piciorul puțin. A fost o operațiune care demonstrează nivelul tehnologic. Din păcate, printre altele, Siria este și un poligon de testare a celor mai moderne arme pe care NATO și Federația Rusă le au în momentul de față, iar Rusia a pierdut pentru a –n-a oară această confruntare, în atacul cu rachete.”, a spus Traian Băsescu, care a adăugat că rușii nu vor face nimic.

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la preşedintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.