Tariceanu a explodat de nervi: A fost așteptat cu cătușe la Timișoara
Politic Ultima Ora

Tăriceanu, despre delegația Comisiei de la Veneția: „Unii cred că trebuie să ni se dea aprobare de peste tot”

Călin Popescu Tăriceanu a făcut câteva comentarii referitoare la prezența în România a unei delegații a Comisiei de la Veneția.

Aceștia vor fi la București luni și marți pentru a discuta cu ministrul Justiției, cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA sau parlamentari din „comisia Iordache”.

E o meteahnă veche. Unii români cred că trebuie neapărat să ni se dea aprobare de peste tot din străintate, că noi nu suntem în stare. Legile Justiției au fost votate de Parlament și apoi cine a putut și cine n-a putut le-a atacat la Curtea Constituțională. legile vor intra în  vigoare. eu cred că prezența Comisiei de la Veneția trebuie salutată dar în același timp trebuie spus că, controlul de constituționalitate al CCR integrează și punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția. Nu suntem o țară care să nu cunoască regulile. Unii români, pe care nu-i înțeleg, cred că trebuie să existe un arbitru suprem care nu poate fi Curtea Constituțională ci unul din exterior„, a declarat liderul ALDE la România TV.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.