Tăriceanu inventează noi pensii speciale, dar nu pentru Sănătate sau Educație
Politic Ultima Ora

Tăriceanu a discutat cu ambasadorul Marii Britanii despre românii din afara țării și Justiție

Preşedintele Senatului,  Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, marți, cu o delegație a Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii precum și cu ambasadorul Marii Britanii la București.

Pe agendă au fost două teme importante, românii din afara granițelor și reforma legislativă în domeniul Justiției. Potrivit unui comunicat remis Newsteam.ro, la întrevedere au fost și deputații Bob Blackman, președintele Grupului, Drew Hendry, consul onorific al României la Inverness, precum și  John Grogan.

“Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor aspecte de interes ale agendei bilaterale și a perspectivelor de continuare a dialogului politic, în contextul favorabil al relațiilor de cooperare economică dintre cele două țări, al parteneriatului strategic bilateral și al atenției pe care Parlamentul României o acordă comunității românești, cu o prezență semnificativă în Marea Britanie.
Referitor la contextul european al dialogului dintre cele două țări, Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat convingerea că negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE vor urma un proces sistematic și predictibil, care să creeze baza viitoarelor relații Uniunea Europeană – Marea Britanie, semnarea Acordului de retragere reprezentând un prim pas în acest sens.

Partea română a vorbit și despre importanța pe care Parlamentul României, ca for reprezentativ, o acordă românilor din afara frontierelor țării, subliniind necesitatea respectării în continuare a drepturilor cetățenilor europeni la libera circulație, potrivit principiului reciprocității și nediscriminării și arătând că respectarea acestui principiu fundamental constituie un argument solid în perspectiva viitoarelor relații dintre cele două țări. 

Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat, de asemenea, o serie de priorități ale agendei interne, referindu-se la însemnătatea finalizării de către România a procesului de reforme legislative în domenii fundamentale pentru consolidarea statului de drept și independenței justiției, pe primul plan aflându-se protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. A subliniat, în acest context, faptul că o informare corectă și o strânsă comunicare cu partenerii externi va conduce către îndeplinirea acestui obiectiv”, se arată în comunicatul Senatului..

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.