Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială la Ateneul Român. Cine a fost desemnat politicianul anului
Politic Social Ultima Ora

ȘOC. Primăria Capitalei INTERZICE manifestația PRO Europa la Ateneul Român!

Primăria Capitalei le transmite protestarilor care doresc să vină joi în fața Ateneului Român pentru a-și face cunoscută opțiunea pro-Europa, că nu o pot face.Cu toate acestea, Cristian Dide, unul dintre organizatori, anunță că va protesta, joi, la Ateneu, acolo unde va fi un concert inaugural al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. La eveniment este așteptat și președintele Comisie Europene Jean Claude Juncker, dar și alți oficiali europeni.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, i-a transmis protestatarului Cristian Dide că nu poate organiza o manifestare, joi seară, la Ateneul Român, pentru că Ministerul de Externe are un alt eveniment.
„Domnul Cristian Dide a înțeles să investească Comisia de Ordine Publică a Municipiului București cu o solicitare pentru trei mitinguri, unul în fața Ministerului de Externe, în data de 10 (ianuarie, n.r.), un alt miting pentru Piața Victoriei, iar altul care vizează o adunare publică în parcul din fața Ateneului Român. Urmează ca în scurt timp să emitem o adresă prin care vom comunica decizia Comisiei de Ordine Publică, având în vedere că în data de 4 ianuarie 2019 am fost investiți cu o solicitare din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru zona despre care se face vorbire, respectiv Ateneul Român, Hilton și Palatul Regal”, a declarat pentru Mediafax viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.
Potrivit acestuia, legea nu permite organizarea a două adunări în același loc și în același timp.
Protestatarul Cristian Dide se așteaptă însă ca joi seară, în fața Ateneului, să fie „câteva mii de persoane”.

„Intenționăm ca joi seară, atunci când România este investită la Președinția Consiliului UE, să organizăm un miting de susținere. Așa cum a decis Înalta Curte, noi suntem obligați să declarăm orice adunare publică. Am fost invitați de Primăria Capitalei și ni s-a dat de înțeles că nu avem voie să organizăm aceea adunare publică acolo, din motive de securitate și că acolo vor veni înalți demnitari. Cred că vom fi câteva mii de persoane”, a declarat miercuri Cristian Dide, la ieșirea de la discuțiile cu Aurelian Bădulescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.