Declarația săptămânii: Dacă aurul României încape pe mâinile PSD-lui, îl transformă în ghiuluri și inele
Orban a decis. Când va anunța lista miniștrilor din noul Guvern
Politic Ultima Ora

ȘOC liberal: mai mulți lideri ai PNL cer congres pentru SCHIMBAREA lui Ludovic Orban

Un posibil congres în PNL ar putea fi convocat, de către Consiliul Național, în această vară, potrivit unor surse politice, după ce mai mulți liberali și-au manifestat nemulțumirea față de actualul președinte Ludovic Orban și vor schimbarea acestuia din funcție. Liderul PNL neagă informația.

Potrivit unor surse din interiorul PNL, discuțiile au început în urmă cu câteva săptămâni. Mai mulți liberali și-au manifestat nemulțumirea față de actualul lider PNL pentru că acesta nu s-a consultat în formațiune când a luat decizii importante. Printre acestea se află sesizarea penală împotriva Vioricăi Dăncilă sau acceptarea în partid a europarlamentarului Siegfried Mureşan.

Aceleași surse din interiorul partidului susțin că lui Orban i se reproșează faptul că la consultările de la începutul anului pentru formarea unui nou guvern, PNL nu a avut o propunere de premier. Totodată, moțiunea de săptămâna trecută a fost un eșec pentru liberali, iar Orban este indicat ca fiind principalul vinovat pentru că nu a negociat cu UDMR astfel încât să atragă aleșii din Uniune de partea demersului.

Și Codul administrativ este trecut în „contul” actualului președinte PNL, deoarece acesta le-ar fi promis un lucru primarilor liberali și le-a indicat parlamentarilor din partid să voteze împotrivă.

Mai mult, Ludovic Orban nu ar fi considerat, de unii, potrivit pentru conducerea partidului deoarece contestă USR, dar „se comportă ca un USR-ist. Nu face nimic consistent”, a declarat un membru PNL.

Potrivit surselor citate, Biroul Executiv de luni ar putea convoca Consiliul Național, iar în cadrul acestuia să se ceară organizarea unui congres pentru schimbarea conducerii.

În discuție ar fi două nume pentru a prelua șefia PNL: Iulian Dumitrescu și Marian Petrache. Întrebat dacă este interesat să preia partidul, Petrache a declarat doar că nu este momentul potrivit pentru o astfel de discuție.

„Dacă v-aţi uitat pe Cv-ul meu aţi văzut că sunt membru din 2000 şi singurul lucru care m-a interesat a fost binele acestui partid. Nu pot să discut despre aşa ceva pe presupuneri, când se va ajunge acolo, sunt convins că partidul va găsi cea mai bună variantă. Eu nu discut aşa cu dacă şi cu parcă. Eu am avut funcţii în partid, nu ar fi ok faţă de partid să îmi exprim la momentul ăsta tot felul de opţiuni”, a afirmat Marian Petrache, pentru Mediafax.

În spațiul public a apărut informația că situația din PNL ar fi fost discutată de președintele Klaus Iohannis cu mai mulți liberali. Marian Petrache neagă însă un asemenea scenariu.

„Tot felul de jocuri şi de interese care sunt fireşti până la urmă. Eu nu cred că au fost întâlniri la Klaus Iohannis, că or fi fost unii pe la Klaus, e posibil, dar modul ăsta, aşa organizări, chiar nu cred. Şi nici preşedintele, că îl cunosc mai bine ca alţii, nu e preşedintele genul de om care să intre în jocuri din astea. Cred că cineva a făcut asta în interes, şi o să îl vedem în perioada următoare. E un joc.

Dar cred că e posibilă varianta asta, că pe cineva a interesat să vadă care sunt reacţiile şi a făcut asta, lumea vrea să testeze cum se poziţionează unul, altul..”, a mai spus Marian Petrache, pentru Mediafax.

Agenția Mediafax a transmis o adresă oficială către președinție prin care cere detalii despre posibila discuție.

Întrebat, vineri, dacă are informații potrivit cărora se încearcă schimbarea sa din funcție, Orban a trecut întrebarea la capitolul glume.

„Este o glumă, vă veți lămiri de altfel, pentru că de o lună de zile PNL este sub un bombardament informațional care este compus din fake news, stiri false care nu au absolut nici un fel de fundament în realitate care nu se bazează, de fapt, pe demersuri reale. Partidul Național Liberal este unit, Partidul Național Liberal este puternic iar conducerea aleasă la Congres acționează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredințat de Congres”, a spus, vineri, Ludovic Orban.

Acesta admite că va fi convocat Consiliul Național luna aceasta, dar pentru stabilirea criteriilor pentru alegerile europarlamentare.

„Se spune foarte clar când este stabilită procedura de convocare a unui Congres extraordinar dar până în acest moment nu a cerut nimeni Congres extraordinar, eu cel puțin nu știu să fi existat o asemenea voce în partid. Am dat răspunsul la această întrebare. Fabrica de fake news cu care este agresat PNL pentru a încerca să fie prezentat ca fiind într-o stare de frământare este, de fapt, plecată din laboratoarele adversarilor noștri politici din PSD-ALDE și nu are absolut nici un fel de fundament în realitatea politică a PNL.(…) În perioada 15 – 30 iulie va fi convocat și o să stabilim probabil în Biroul Executiv de luni”, a mai declarat Orban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.