ȘOC în PNL
ȘOC în PNL
Exclusiv Politic Ultima Ora

ȘOC ÎN PNL! Omul propus judecător la Curtea Constituţională are un dosar greu la DNA. Foto

Biroul notarial al Iuliei Scântei, propusă de PNL şi votată de Senat ca să devină judecător CCR, a autentificat una din tranzacţiile considerate suspecte de DNA în dosarul Tudorache, trimis Curţii Supreme de Justiţie, conform Mediafax.

ȘOC ÎN PNL! Omul propus judecător la Curtea Constituţională are un dosar greu la DNA. Foto 5

 


Biroul Notarial „Scântei Laura Iuliana”, deschis de senatoarea PNL Iulia Scântei, încă din 2008, după ce a ocupat funcţii în Ministerul Justiţiei, apare nominalizat de două ori în rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din cazul fostului primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

ȘOC ÎN PNL! Omul propus judecător la Curtea Constituţională are un dosar greu la DNA. Foto 6

În dosarul în care DNA îi acuză pe Daniel Tudorache, pe soţia acestuia şi pe Ion Niţă, de săvârşirea unor fapte de corupţie, procurorii DNA susţin că în 2011, una dintre tranzacţiile imobiliare pe 2 apartamente ale familiei Tudorache a fost autentificată la Biroul Notarial al Iuliei Scântei.

Din analiza acestor venituri anuale se observă că singura sumă semnificativă este reprezentată de încasarea în anul 2011 a sumei de 1.257.192 lei cu titlu de venituri din transferul proprietăţilor imobiliare. Această sumă provine de la inculpatul NIŢĂ Ion, ca urmare a vânzării fictive a unui imobil. Suma a fost încasată în numerar, conform contractului de vânzare-cumpărare nr.103/09.02.2011, autentificat la BNP Scântei Laura Iuliana. Această tranzacţie poate reprezenta o modalitate de transmitere a unor sume de bani de provenienţă ilicită către inculpatul TUDORACHE Daniel, prin intermediul inculpatei TUDORACHE Constanţa Adina, din partea inculpatului NIŢĂ Ion

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.