revolutiile
revolutiile
Politic Economic Ultima Ora

Secretele căderii comunismului: Revoluţiile din 1989 au fost produse de… ”moartea petrolului”!

Ne place să credem că blocul comunist s-a prăbuşit brusc în 1989 din dorinţa de libertate a oamenilor. Desigur, a fost şi acest lucru, dar mult mai mult a contat altceva: rezervele de petrol se vor epuiza peste aproximativ 50 de ani!  Cine pune mâna pe cele existente acum, va face foarte mulţi bani în următoarele decenii!

Secretele căderii comunismului: Revoluţiile din 1989 au fost produse de… ”moartea petrolului”! 1Într-o alocuţiune rostită la Bruxelles, disidentul rus Vladimir Bukovski a dezvăluit că în 17 ianuarie 1989 o delegaţie a Comisiei Trilaterale , formată din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-preşedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller şi fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger , s-au întâlnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge că URSS trebuie să se integreze în marile instituţii financiare ale lumii, GATT, FMI şi Banca Mondială .

Potrivit lui Bukovski, cuvintele lui d’Estaing ar fi fost: “Domnule preşedinte, nu vă pot spune exact când se va întâmpla, probabil în 15 ani, dar Europa va fi un stat federal şi trebuie să vă pregătiţi pentru asta. Trebuie să lucraţi cu noi şi cu liderii europeni să stabiliţi cum veţi reacţiona, cum le veţi permite celorlalte state est-europene să interac­ţio­neze cu Europa unită sau cum să deveniţi o parte a ei; trebuie să fiţi pregătiţi”.

Vladimir Bukovski subliniază: “Asta se întâmpla în ianuarie 1989, într-o vreme în care Tratatul de la Maastricht nu exista nici măcar în proiect. Cum naiba ştia Giscard d’Estaing ce se va întâmpla peste 15 ani? Şi, surpriză, surpriză, cum de a devenit tocmai el autorul Constitu­ţiei Europene, în 2002?”

A urmat, pe 1 decembrie, întâlnirea lui Gorbaciov cu Papa, iar pe 2-3 decembrie 1989 celebra întâlnire de la Malta dintre Gorbaciov şi preşedintele American George Bush senior. A urmat prăbuşirea blocului comunist brusc şi dintr-o dată. Adică, Bukovski avea dreptate să creadă că ceva nu este în regulă…

Secretele căderii comunismului: Revoluţiile din 1989 au fost produse de… ”moartea petrolului”! 2

Marea Neagră va deveni un lac UE

Dacă deschideţi site-ul Companuiei Naţionale de Drumuri, la capitolul ”proiecte cu impact interanţioanl”, veţi găsi reţeaua TEM de autostrăzi pe care România trebuie să o construiască pe teritoriul său, conform unor înţelegeri interanţionale semnate deja. Printre acestea este şi autostrada Giurgiu-Bucureşti-Focşani-Albiţa, numită Autostrada Inelară a Mării Negre, porţiunea românească. Asta înseamnă că în jurul mării Negre va exista o autostradă. De ce?

Această autostradă, precum şi celelate proiecte de infrastructură din zonă au menirea de a lega Europa de zonele unde se află marile resurse energetice din Caucaz şi Orient. Adică Marea Neagră va deveni un lac al Uniunii Europene.”Momentul 1989, adică prăbuşirea lagărului communist, a avut la bază nevoia de expansiune a Europei către zăcămintele energetice din Est!”, este de părere prof.univ.dr.ing. Marian Rizea, reputat specialist pe probleme de contraspionaj economic.

Adică, în zona asiatică sunt concentrate 75% din rezervele mondiale de petrol şi gaze. Exportul de civilizaţie europeană către Est, la care asistăm şi astăzi, are drept scop luare sub control a statelor deţinătoare de resurse energetice dar şi a statelor prin care vor trece aceste resurse energetice. Acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană înglobează, începând din 1989, ţările poziţionate în jurul Mării Negre.

În viitor, cu cât ne vom apropia de momentul ”morţii petrolului”, adică a epuizării zăcămintelor mondiale, probabil prin 2050 sau 2060, cu atât aceste resurse se vor scumpi, iar cel care le deţine se va îmbogăţii foarte mult! Aceste informaţii sunt subliniate în cartea ”Securitatea energetică la Marea Neagră”, un volum editat de Academia Naţională de Informaţii Bucureşti.

”Pe lângă resursele energetice au contat, pentru cotitura din 1989, şi resursele umane din zonă precum şi imensa piaţă de desfacere”, a explicat Marian Rizea.

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii