Schwartzenberg știe unde este fostul subaltern al lui Blejnar? ”Poate vin cu Codruţ Marta” 1
Schwartzenberg știe unde este fostul subaltern al lui Blejnar? ”Poate vin cu Codruţ Marta”
Politic Ultima Ora

Schwartzenberg știe unde este fostul subaltern al lui Blejnar? ”Poate vin cu Codruţ Marta”

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat că va reveni în România atunci când magistraţii vor fi după modelul şefei Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, spunând că poate va reveni împreună cu Codruţ Marta, dat dispărut în 2012.

„Mă întorc în România când pot şti că în cazul în care sunt considerat vinovat, pot fi judecat de procurori şi judecători după modelul doamnei Dana Gîrbovan. Acest model de verticalitate îmi conferă siguranţa că aş putea fi judecat fără probleme. Până nu lămurim situaţia mandatului meu, de ce procurorul şef al DNA umblă cu poza mea cu Udrea şi o arată jurnaliştilor, până când proprietari media plătesc salarii jurnaliştilor, au fost în puşcării sau duc propriul război cu DNA, iar angajaţii lor preiau informaţii despre mine de la DNA, nu vreau să mai calc pe acolo”, a declarat, pentru B1 Tv, Elan Schwartzenberg.

„Poate mă întorc cu Codruţ (n.r.: Marta)”, a mai spus omul de afaceri.

Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF, a dispărut în 2012.

Elan Schwartzenberg a plecat din România în vara anului 2012, cu puţin înainte de a fi citat pentru audieri la DNA în dosarul în care Sorin Blejnar era cercetat pentru evaziune fiscală cu produse petroliere.

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupţie au cerut şi au obţinut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obţinut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaţional de statul român din iunie 2016.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.