Administrația Prezidențială găzduiește Conferința internațională „Întărirea Flancului Estic al NATO”
Politic Ultima Ora

ȘAH MAT! IOHANNIS A PUS CAPAC AFACERII CORVETELOR LUI DRAGNEA. GENERALUL CIUCĂ RĂMÂNE ȘEFUL ARMATEI!

Preşedintele Klaus Iohannis nu a acceptat propunerea ministrului Apărării pentru şefia Armatei, Dumitru Scarlat, în ședința CSAT de astăzi. El fusese propus de ministrul Apărării. De asemnea, Iohannis a respins alte două propuneri ale minitrului Gabriel Leș.

Klaus Iohannis a făcut o mutare neașteptată și a respins propunerile ministrului Apărării pentru șefia Marelui Stat Major. De asemnea, președintele a semnat un decret de prelungire a mandatului  generalul Nicolae Ciucă, actualul șef al Marelui Stat Major al Armatei. Liviu Dragnea îl vrea schimbat pe Ciucă. Miza: afacerea corvetelor. Dragnea îi vrea câștigători pe olandezi în această afacere de înzestrare militară, dar Ciucă se opune.

Președintele Iohannis a ținut o scurtă declarație după ședința CSAT, unde a criticat aspru încercarea de schimbare a șefului Marelui Stat Major al Armatei.

„După ședința CSAT am rezolvat-o, am luat decizia și am transmis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul pentru generalul Ciucă, un soldat cu merite deosebite”, a declarat Klaus Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.