Nu poate justifica averea imensă. Rovana Plumb audiată din nou la Bruxelles. Germania îi va da lovitura de grație
Rovana Plumb
Ultima Ora Externe Justiție Politic

Nu poate justifica averea imensă. Rovana Plumb audiată din nou la Bruxelles. Germania îi va da lovitura de grație

Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, a anunțat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

Liberalul explică faptul că informațiile transmise de Rovana Plumb cu privire la nepotrivirile din declarațiile de avere nu au convins Comisia JURI și de aceea forul legislativ a decis să o audieze pe aceasta.

Mai mult, europarlamentarul german Daniel Freund spune că el nu va vota în favoarea româncei, întrucât, aceasta nu a oferit explicații concrete în ceea ce privește diferențele dintre declarațiile de avere depuse în țară și la Bruxelles.

”Am văzut scrisoarea. Cred că nu a adus nicio contribuție la evaluarea unui potențial conflict de interese sau la înlăturarea îngrijorărilor legate de acuzațiile de corupție. Practic, în scrisoarea sa, s-a concentrat să explice că există reguli diferite în ceea ce privește completarea declarațiilor (de avere, n.r.) depuse în România și cele pentru Comisia Europeană. Dar nu oferă nicio explicație pentru problema de fond. Mi se pare necooperant din partea dumneaei. În acest punct, eu nu i-aș oferi sprijinul să devină comisar”, spune Freund, pentru digi24.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.