amenzi. Românii au donat 42 de mii de lei pentru contestarea amenzilor
amenzi
Politic Justiție Ultima Ora

Românii au donat 42 de mii de lei pentru contestarea amenzilor Jandarmeriei

Comunitatea ”Declic” anunță că peste 600 de români au donat, de la începutul anului, aproape 42 de mii de lei, ca să susțină procesele împotriva amenzilor abuzive aplicate de Jandarmeria Română protestatarilor. Printre amenzile contestate cu ajutorul aceastei sume este și cea aplicată de jandarmi unui bărbat surdo-mut, acuzat că ”a scandat lozinci anti-PSD”.

Declic s-a alăturat, prin crearea unui fond de donații, demersului Asociației Evoluție în Instituție, care a deschis 160 de procese. Prin acestea, sunt contestate amenzile aplicate protestatarilor care susțin o justiție independentă. 55 dintre ele au fost deja câștigate în primă instanță, iar 35 sunt în apel. De asemenea, au fost depuse 32 de plângeri contravenționale împotriva amenzilor de la Congresul PSD.

„Dacă mi-ar fi spus cineva acum 3 ani, când s-a lansat prima petiție Declic, că am putea reuși să strângem aproape 10.000 de euro pentru a contesta amenzi, ei bine, aș fi fost sceptic. Dar sunt încântat de solidaritatea de care am dat dovadă și sunt conștient de mesajul puternic pe care îl transmitem. Oamenii care au ieșit să la aceste proteste au dreptul legal, garantat de Constituția României, să se exprime liber. Nu protestăm de dragul de a spune ”nu”, ci pentru că dorim să îndreptăm abuzurile făcute în această țară”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.

Comunitatea Declic consideră că, prin amenzile uriașe aplicate de Jandarmerie, se încearcă oprirea protestelor. Dar noi nu cedăm! Cu ajutorul cetățenilor, se contribuie la contestarea amenzilor injuste.

 

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orașele mari din România.

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii