Ciolacu și Stănescu s-au reculesc în Athos
Ciolacu și Stănescu s-au reculesc în Athos
Politic Ultima Ora

REVOLTĂ! Candidații PSD la alegeri se retrag de pe liste! Primarii îl amenință pe Ciolacu

După ce, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis să respingă mai mulți candidați propuși de filialele locale, liderii acestora se revoltă împotriva acestuia.

În filiala Iași a PSD, a înceout o revoltă fără precedent în partid. Mai mulți candidați, propuși să ajungă senatori sau deputați s-au retras de pe listele partidului.

Concret, șase cereri ale candidaţilor acestui partid pentru Parlament au fost înregistrate la biroul electoral ieşean în ultimele zile: două din lista pentru Senat, patru din lista pentru Camera Deputaţilor.

Principala nemulţumire a tuturor este legată de intervenţia conducerii centrale, considerată brutală, peste prima variantă de liste de candidaturi, cea votată în filiala ieşeană a PSD.

Cine sunt persoanele care s-au retras

De pe lista de Senat este vorba despre profesorii universitari Paul Boişteanu (USAMV) şi Doru Pănescu (TUIASI), ultimul fiind şi actual senator.

Acum patru ani, Pănescu a fost cap de listă la PSD pentru un mandat în Senat. În ceea ce priveşte candidaturile la Camera Deputaţilor, cei care s-au retras sunt Marian Şerbescu (fost prefect), Bogdan Crucianu (consilier local şi şef la Casa de Cultură a Studenţilor), Bogdan Balanişcu (consilier local) şi Constantin Apintilesei (social-democrat propus de organizaţia PSD Ion Neculce).

Revolta primarilor: Nu ne implicăm în campanie

Săptămâna trecută, conducerea centrală a PSD a decis invalidarea listei filialei ieşene pentru parlamentare şi a modificat numele persoanelor din poziţiile considerate eligibile. Singurul care a supravieţuit din lista votată la nivel local a fost şeful PSD Iaşi, Maricel Popa (locul 1 la Senat), dar surse din PSD spun că preţul a fost „predarea organizaţiei” după alegeri.

Pe locul 2 la Senat se află Bogdan Cojocaru (fost ministru, actual deputat), dar şansele sale să devină senator sunt relativ reduse.

La Camera Deputaţilor, conducerea centrală i-a validat pe Vasile Toma, Vasile Cîtea, Marius Ostaficiuc şi Silviu Macovei.

Toţi, cu excepţia lui Ostaficiuc, sunt actuali deputaţi. În schimb, la nivel local, primii patru votaţi pentru lista deputaţilor fuseseră Cristian Stanciu, Bogdan Cojocaru, Dumitru Pantazi şi Marian Şerbescu, iar la Senat figurau Maricel Popa şi Camelia Gavrilă.

REVOLTĂ! Candidații PSD la alegeri se retrag de pe liste! Primarii îl amenință pe Ciolacu 3

Modificarea listelor de către şefii de la nivel central – intervenţiile lui Paul Stănescu (secretar general PSD) şi Mihai Tudose (fost premier, actual europarlamentar) fiind decisive în acest sens – au provocat o revoltă puternică în rândul primarilor din judeţ: unii au declarat chiar că se gândesc să plece la alt partid, în timp ce alţii au avertizat că nu se vor implica în campania electorală.

CONTRE dure între DRADNEA și vicepremierul STĂNESCU,

La alegerile locale din septembrie, PSD a pierdut şefia Consiliului Judeţean Iaşi, iar în judeţ şi-a adjudecat 43 dintre cele 98 de primării, scrie ziaruldeiasi.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.