Revolta Bisericii: vinovații pentru eșecul referendumului – politicienii
francisc doboș
Politic Social Ultima Ora

REVOLTA Bisericilor. Preoții o spun pe față: vinovată pentru eșecul REFERENDUMULUI este politica, ”cea mai veche meserie”…

Cu alte cuvinte, ”sponsorii” Bisericilor din România sunt adevărații vinovați pentru eșecul referendumului pentru familie, au arătat reprezentanții Patriarhiei Bisericii Ortodoxe și cei ai Arhidiecezei Romano-Catolice. Și peste toate, s-a văzut ”că și politica e o meserie foarte veche”, a spus Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, părintele făcând o paralelă evidentă cu prostituția, meseria despre care se spune că este cea mai veche.

Așadar, reprezentanții bisericilor spun referitor la referendumul pentru redefinirea familiei, că motivele care au adus eșecul acestuia sunt manipulare și asocierea cu politicul.

„S-a văzut în mare parte în aceste zile și cu ocazia referendumului – și imediat reacțiile de luni dimineața și mai apoi – că și politica e o meserie foarte veche”, a declarat Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, la Digi24.

„Procentul acela de 9% care a lipsit pentru trecerea referendumului… acești 9% dintre oameni, vă asigur, nu gândesc pe tema căsătoriei diferit de cei care au votat. Ei sunt și au fost victimele unor manipulări cu adevărat profesioniste. Așadar, am denunțat permanent că oricine ar încerca să se asocieze în mod fraudulos cu această temă, pe care s-o vampirizeze în vreun fel, se auto-descalifică. Una dintre cauzele pentru care s-a declanșat această reținere în foarte mulți oameni care nu au venit la referendum a fost și manipularea legată de asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic.

Este unul dintre ele (n.r. asocierea cu politicul, motiv care a dus la esecul referendumului). A fost mai degraba una din inducerile in erorare, intrucat asocierea nu face bine niciunei teme civice. Asociarea cu politicul e neavenită când vorbim de dezbateri civice. Consideram ca informarea reala a societatii românești nu a avut loc. Politizarea unei teme precum căsătoria este chiar ridicolă”, a explicat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice: S-a văzut în mare parte în aceste zile și cu ocazia referendumului – și imediat reacțiile de luni dimineața și mai apoi – că și politica e o meserie foarte veche.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Procentul acela de 9% care a lipsit pentru trecerea referendumului… acești 9% dintre oameni, vă asigur, nu gândesc pe tema căsătoriei diferit de cei care au votat. Ei sunt și au fost victimele unor manipulări cu adevărat profesioniste. Așadar, am denunțat permanent că oricine ar încerca să se asocieze în mod fraudulos cu această temă, pe care s-o vampirizeze în vreun fel, se auto-descalifică. Una dintre cauzele pentru care s-a declanșat această reținere în foarte mulți oameni care nu au venit la referendum a fost și manipularea legată de asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.