Cutremur în PSD. Ciolacu își dă afară primarii din partid. Adio voturi. FOTO
Cutremur în PSD. Ciolacu își dă afară primarii din partid. Adio voturi. FOTO
Politic Ultima Ora

PSD a blocat din nou eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și magistrați. ”Suntem Vigilenți”

Deputatul USR Cristian Seidler a încercat, luni, introducerea pe ordinea de zi a ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului a proiectului de lege care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, precizând că termenul de raport este depășit cu mai mult de doi ani.

După ce premierul Ludovic Orban a prezentat cel de-al doilea proiect de lege pe care Guvernul își asumă răspunderea, întrucât proiectul de Lege privind bugetul pentru anul 2020 nu este finalizat, deputatul USR Cristan Seidler a cerut suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de lege.

Acesta a invocat articolul 20 din Regulamentul ședințelor comune și a cerut introducerea pe ordinea de zi a Pl-x nr. 282/2017, respectiv „Propunere legislativă pentru abrogarea articolelor 49 și 50 din legea nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și pentru abrogarea Legii nr.357/2015 pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor”.

Seidler a precizat că proiectul de lege a fost depus și la Senat, iar termenul pentru prezentarea raportului e depășit de mai bine de doi ani.

„Va rog să va adresați comitetului liderilor”, i-a spus Marcel Ciolacu în repetate rânduri, iar Seidler i-a cerut să indice baza legală a acestei solicitări.

Într-un final, Marcel Ciolacu i-a cerut deputatului USR să prezinte raportul pentru proiectul de lege și, întrucât acesta nu există, a anunțat că nu poate supune votului suplimentarea ordinii de zi și votarea propunerii.

„Bună încercare, dar suntem în continuare vigilenți”, a spus Ciolacu, conform ziare.com.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.