Mesaj din PSD cu prilejul Zilei Europei. ”Celebrăm pacea și unitatea”
Politic

Promisiuni PSD. ”Creșterile bugetare din acest an vor avea ca efect îmbunătățirea calității vieții românilor!”

”Bugetul de stat pentru acest an este mai mare cu 5,5% faţă de 2018, principalele obiective ale acestuia fiind susţinerea investiţiilor publice, educaţia şi sănătatea. Indicatorii macroeconomici ai construcției bugetare pe 2019 prevăd creșterea numărului de salariați, în paralel cu scăderea ratei şomajului la 3,2%.

Cheltuielile cu investiţiile sunt preconizate la 46,8 miliarde lei (4,57% din PIB), în creştere cu 12,5 miliarde lei faţă de 2018. Principalele cheltuieli vizează Programul Naţional de Dezvoltare Locală (2,5 miliarde lei), Programul de interes public şi social derulat de Compania Naţională de Investiţii (1,1 miliarde lei), investiţii ale operatorilor din industria de apărare (200 milioane lei), investiţii în infrastructura de transport (5,6 miliarde lei, din care 4,1 miliarde de lei aferente proiectelor finanţate din fonduri europene) şi investiţii în domeniul apelor (400.000 lei).

Extrem de important este că bugetul destinat Sănătății a fost majorat cu aproximativ 5 miliarde de lei faţă de 2018, în creştere de 12% față de anul trecut, atât în bugetul Ministerului Sănătăţii cât şi cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. S-au alocat 1,18 miliarde lei pentru aparatură, investiţii şi echipamente în spitale, în special pentru achiziţia de incubatoare şi ecografe şi 305,3 milioane lei din împrumutul acordat de BIRD achiziţiei de echipamente de screening, RMN și radioterapie.

De asemenea, Educația va primi în plus față de anul trecut circa 9,8 miliarde lei, reprezentând o majorare de 47%. Banii vor fi folosiți pentru acoperirea creşterilor salariale, investiţii și implementarea unor proiecte finanţate din fonduri europene, în vederea modernizării procesului de predare-învăţare cu ajutorul tehnologiilor informaţiilor şi comunicării, prin dotarea şcolilor cu table interactive. De asemenea, sunt alocate 1,1 miliarde lei pentru implementarea unui nou program prin care sunt asigurate rechizite pentru copiii din învăţământul preuniversitar.

Nu în ultimul rând, bugetul din acest an acoperă majorarea pensiilor cu 15% din septembrie, fapt ce reprezintă o suplimentare cu 6,5 miliarde lei a Bugetului asigurărilor sociale de stat.

            Sunt convinsă că bugetului de stat pentru anul 2019 este bine construit, axat pe adevăratele necesități investiționale, în așa fel încât modernizarea României să continue în ritm susținut, iar efectele creșterii economice estimate la 5,5% să se regăsească în gradul de bunăstare și în calitatea vieții românilor.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Carmen Holban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.