Lovitură de la Bruxelles. Dăncilă ajunge în fața procurorilor DNA. Plângere penală împotriva PSD
Lovitură de la Bruxelles. Dăncilă ajunge în fața procurorilor DNA. Plângere penală împotriva PSD
Breaking News Justiție Politic Ultima Ora

Procurorii anunță zile grele pentru Viorica Dăncilă. Acuzații incredibile. Riscă ani grei de pușcărie

Procurorii anticorupție cercetează modul în care mai mulți cetățeni ucraineni și ruși au dobândit cetățenia română.

În dosar se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de înscrisuri. Până în acest moment, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, dosarul fiind ”in rem”.

În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Justiției, condus atunci de Ana Birchall, a sesizat Parchetul Instanței Supreme cu privire la posibile nereguli de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Aceasta a informat premierul de atunci, pe Viorica Dăncilă despre ilegalitățile de  la această instiuție dar, aceasta, care avea obligația de a verifica cele afirmate de ministrul justiției a omis deliberat acest lucru.

Conform surselor, în dosar este cercetată și Viorica Dăncilă. Instituția a fost condusă de fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, Andrei.

„Urmare a mai multor sesizări pe care le-am primit la începutul lui iulie 2019, am dispus Corpului de Control al ministrului efectuarea unui control amănunțit, inclusiv cu privire la activitatea financiar contabilă, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Toate neregulile identificate în raport sunt, din punctul meu de vedere, foarte grave, și trebuie remediate în regim de urgență.

Procurorii anunță zile grele pentru Viorica Dăncilă. Acuzații incredibile. Riscă ani grei de pușcărie 1

În raport, aprobat prin semnătura mea, sunt identificate câteva suspiciuni de natură penală care, din punctul meu de vedere, trebuie lămurite tot în regim de urgență drept care, în baza competențelor legale pe care le-am avut în calitate de ministru al Justiției, am sesizat atunci Parchetul General. De asemenea pentru înlăturarea vulnerabilităților instituționale și pentru o mai buna funcționare a activității am propus reorganizarea Autoritatii Naționale pentru Cetățenie ca direcție in cadrul Ministerului Justiției”, arăta Ana Birchall, într-o postare pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.