Pressonline.ro: Deputat fost AUR, Daniel Rusu a fost condamnat pentru compromiterea intereselor justiţiei 3
Politic Ultima Ora

Pressonline.ro: Deputat fost AUR, Daniel Rusu a fost condamnat pentru compromiterea intereselor justiţiei

Tribunalul Bucureşti a informat, miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că deputatul neafiliat Daniel Gheorghe Rusu, fost AUR, a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 40.000 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei, conform pressonline.ro.

Biroul permanent al Camerei a luat act de informarea Tribunalului Bucureşti privind sentinţa penală pentru deputatul Daniel Gheorghe Rusu.

Potrivit documentului, în cazul lui Rusu s-a dispus condamnarea la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 40.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei.

Pressonline.ro: Deputat fost AUR, Daniel Rusu a fost condamnat pentru compromiterea intereselor justiţiei 4

Tribunalul Bucureşti ‘atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile Codului penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu închisoarea, în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii în tot sau în parte’.

Deputatul neafiliat Daniel Rusu a declarat la Palatul Parlamentului că pedeapsa pe care a primit-o este ‘foarte aspră’, pentru că fapta sa nu a produs niciun prejudiciu, iar fapta s-a clasat pentru că nu a existat.

‘În campania electorală am fost acuzat că aş aduce un număr de peste 120 de cetăţeni din Republica Moldova pentru a mă vota în scrutinul pentru alegerile locale.

A început o anchetă de verificare penală împotriva mea care s-a soldat cu clasarea acestui caz pentru că nu exista faptă, dar eu, în virtutea sentimentului aflării adevărului, atunci când am primit de la procuror o hârtie care mă putea dezvinovăţi în faţa electoratului am ieşit într-un live, pe acea vreme era pandemie şi nu puteam să merg să mă disculp la fiecare familie în parte, am arătat-o cetăţenilor din comuna mea în care le spuneam – vedeţi aici, totul a fost o farsă, nu am adus niciun cetăţean moldovean. Era o presiune foarte mare din partea electoratului, trebuia să le arăt adevărul, că sunt nevinovat’, a spus Rusu.

El a menţionat că acel dosar s-a clasat pentru că nu exista fapta, dar în acest an a avut loc un proces fulger, iar în luna februarie a fost învinuit de compromitere a intereselor justiţiei.

‘Având în vedere că există această prevedere în Codul penal trebuie să îmi asum şi să recunosc că am greşit. Mi se pare o pedeapsă foarte aspră pentru că fapta mea nu a produs niciun prejudiciu, mai mult de atât s-a clasat fapta, că nu a existat acea faptă.

Nu ştiu de unde să iau acei bani, în momentul acesta nu îi am. Am solicitat până la 2 ani, dacă instanţa găseşte clemenţă, să îmi eşaloneze această plată. În caz contrar, cred că voi face un credit’, a afirmat Rusu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.