25 Octombrie, Ziua Armatei Române
25 Octombrie, Ziua Armatei Române
Politic Ultima Ora

Preşedintele Iohannis şi premierul participă la ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu participă, miercuri, la ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan va avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Şa evenimentvor participa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

Vor defila pe sub Arcul de Triumf detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii, începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

Din 2002 şi până în prezent, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români şi-au pierdut viaţa în acţiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniţi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.