Judecătorii Curții Constituționale au Decis. Referendumul pentru familie a fost Invalidat
Politic Social Ultima Ora

Presă internațională ne face praf referendumul: Modificarea Constituției în sensul anunțat va încălca drepturile omului

Presă internațională a acordat spații ample pentru referendumul din România.

„Românii sunt chemați la urne să voteze într-un referendum în urma căruia se decide dacă va fi schimbată în Constituție definiția căsătoriei, inițiatorii dorind să fie stipulat clar că este posibilă doar între un bărbat și o femeie. Demersul ar putea să încalce drepturile omului și să încurajeze discriminările homofobe„, transmite CNN.

CNN precizează că în 2001 România a dezincriminat homosexualitatea și că în țara noastră oricum nu sunt permise căsătoriile între persoane de același sex.

De asemenea, CNN scrie și că acest referendum se întinde pe două zile ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea organizării și amintește și de poziția Amnesty Internațional, care a avertizat România că  modificarea Constituției în sensul anunțat va încălca drepturile omului.

BBC  menționează și că o astfel de modificare ar putea avea consecințe legale ce ar afecta nu doar cuplurile de același sex, dar și părinții singuri și chiar și copiii.

„Opozanții acuza și că întregul referendum este făcut pentru a distrage atenția de la problemele legale ale liderului partidului de guvernământ”, scriu cei de la BBC

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.