Victor Ponta spune că PSD s-a făcut de RUȘINE în fața electoratului cel puțin 10 ani de aici înainte
Politic Ultima Ora

Ponta, atac dur la Dragnea: ”O să protesteze pentru salvarea știucilor din Lacul Belina”

Victor Ponta a postat pe pagina sa de facebook un atac dur la adresa intenției declarate a lui Liviu Dragnea de a aduce sute de mii de protestatari în București. Ponta se întreabă ce rost are această inițiativă, dar nu găsește răspunsul logic. Iată ce spune fostul premier PSD-ist:

Ponta, atac dur la Dragnea: ”O să protesteze pentru salvarea știucilor din Lacul Belina” 1

”A înțeles cineva cu adevărat de ce face Liviu Dragnea miting sâmbătă pe 9 iunie? Sau o să rămână o enigmă ca și mitingul convocat de Nicolae Ceaușescu în 21 Decembrie 1989? Ce câștigă România și cetățenii români din acest eveniment? Dar Guvernul, Parlamentul și PSD – ALDE , imaginea noastră în UE?

Eu cred că singurul motiv real este încercarea de a pune presiune și a-i intimida pe cei 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care trebuie să dea pe 8 iunie o decizie în dosarul penal al lui Liviu Dragnea! O sa va explic de ce.

În 17 ani de politică am organizat și am participat la multe mitinguri – niciunul însă nu seamănă deloc cu cel convocat de Liviu Dragnea pentru data de 9 iunie.

  1. Mitinguri de protest se fac contra unei Puteri abuzive – nu se fac de către cei aflați la Putere care au mijloace legale să îndrepte lucrurile! Am făcut mitinguri contra abuzurilor lui Basescu – dar atunci noi eram în Opoziție și Băsescu avea și Guvernul și majoritatea parlamentară și șefii de instituții! Acum însă Dragnea este Stăpânul Absolut al României- un Oligarh care controlează direct și nemilos PSD, Guvernul, Parlamentul, cea mai mare parte din presa și instituțiile publice / mai are în fața un președinte total absent și aerian, o Opoziție slăbănoaga și pe mine cu ProRomânia care mai mult îl iritam decât îl putem deranja cu ceva! Un miting al Puterii contra a ce a mai rămas din Opoziție prin țară suna dictatorial și paranoic.
  2. Miting de protest se face contra abuzurilor care au loc în prezent – nu contra a ceva ce a fost înainte și acum se îndreaptă/evident că s-au facut abzuri de către procurorii DNA (eu și familia mea am suferit atât din cauza asta) – dar tocmai trăim în anul 2018 în care judecătorii de la ICCJ au avut curajul să oprească aceste abuzuri și să dea achitări răsunătoare/partenerul lui Dragnea de guvernare Călin Tariceanu tocmai a fost achitat în mod corect deci nu a pățit vreun abuz/săptămâna trrcută a decis CCR ca persona cea mai vinovată de aceste abuzuri Laura Codruța Kovesi să fie dată afară din funcție/tocmai a început Parchetul General un dosar contra abuzurilor Portocala și Onea! Toate aceste lucruri sunt foarte bune și arată o revenire la un stat de drept de care avem nevoie – deci contra cui protestează Dragnea sâmbătă?
  3. Mitingul de protest se face de către cetățeni nemulțumiti, nu de către bieți bugetari luați cu japca de Baronul local și urcați sâmbătă în autocare să vină până la București/ va imaginați ca niciun om care muncește în privat nu are chef să meargă sâmbătă până la București să audă un discurs de la oratorii Dragnea și Dancila – sâmbătă oamenii se odihnesc și stau cu familia/unii merg la țară și muncesc în gradină/ săracii oameni care vor venii sâmbătă sunt încolonați cu forța de Oprișan, Stănescu, Buzatu & Co și aduși la miting sub amenițarea că cine lipsește, luni e dat afară de la serviciu! Aceste manifestări tipice PCR reînviate în 2018 vor face doar să crească imaginea de Partid din trecut pe care o are PSD sub conducerea lui Dragnea.
  4. Un miting politic are sens când se pornește o campanie electorală pentru a transmite programul candidaților și a mobilza activiștii / și acolo însă exagerarea are efect negativ și nu uit lecția dureroasă pe care am primit-o după lansarea din 2014 de pe Arena Națională.
  5. Un miting de protest are un scop clar și foarte bine determinat de la început – acest miting al lui Dragnea întâi a fost pentru familia tradițională, pe urmă pentru sustinerea lui Dancila și acum a ajuns contra Statului Paralel – dacă nu se mai schimbă până sâmbătă și o să protesteze bieții oameni pentru salvarea știucilor din Lacul Belina.
  6. Un miting de asemenea amploare se face după ce consilierii ( români sau israelieni) se uită pe sondajele de opinie și văd ce preocupă cel mai mult acum societatea! Vă asigur că peste tot se spune că oamenii sunt supărați de guvernarea incompetentă, de inflație și creșterea prețurilor și a ratelor la bancă, de factura la energie care s-a dublat, de siguranța locului de muncă, de starea școlilor, a spitalelor și a drumurilor! Dacă se facea un miting pe aceste teme nu trebuia să aducă nimeni oameni cu forța ci veneau de bună voie! Lupta cu Statul Paralel există doar la televiziunile unde dau Dragnea și Firea bani ca să faca reclamă la Anul Centenarului (de zici ca Centenarul ăsta este un detergent pe care ți-l dau acum în rate și cu discount)!
  7. Mitingurile de orice fel sunt coșmarul bucureștenilor / după ce că ne petrecem toți zilele în Capitală blocați în trafic și asteptăm să faca Doamna Primar General înca o slujbă, un concert sau o sala de sport în Voluntari – numai mitingul lui Dragnea mai lipsea! Bieții oameni aduși cu forța cu autocarele din toată țara să nu se supere pe bucureștenii care o să înjure de pe margine – nu pe ei, ci pe șefii lor îi injură.

Având în vedere tot ce am arăat mai sus, este clar pentru orice om cu capul pe umeri că mitingul de pe 9 iunie trebuie să îi impresioneze pe judecătorii ICCJ care trebuie să decidă soarta lui Liviu Dragnea / și aici lucrurile sunt complicate: dacă îl achită (cum se lauda el la toți curtenii din CEX și BPN) de ce te mai plângi de abuzuri? Dacă îl condamnă (după ce aceeași judecători l-au achitat pe Tăriceanu) o să ceri manifestanților sâmbătă să dea foc la ICCJ?”

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.