Orban anunță pedepse mari pentru cei care mint în legătură cu CORONAVIRUSUL 1
Breaking News Justiție Politic Social Ultima Ora

Orban anunță pedepse mari pentru cei care mint în legătură cu CORONAVIRUSUL

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în contextul pandemiei de coronavirus, înăsprirea pedepselor pentru fals în declarații și introducerea în Codul Penal a unei noi infracțiuni: omisiunea de a da date.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul a decis modificarea Codului Penal privitoare la infracțiunile care se petrec în contextul epidemiei.

Astfel, Guvernul a decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații privitor la pandemie.

„Cine nu respectă carantina sau izolarea trebuie să știe că i se va întocmi dosar penal. Nu putem accepta ca cetățeni iresponsabili care sunt în situația de a fi izolați sau în carantină să nu respecte aceste decizii, să umble liber și să riște să îi îmbolnăvească pe cetațenii români”, a declarat Orban.

De asemenea, premierul a anunțat o nouă infracțiune: omisiunea de a da date.

Potrivit lui Orban, în cazul în care în cursul unei anchete epidemiologice cineva nu dă informații complete referitoare cu persoanele cu care a intrat în contact se consideră omisiune și inclusiv în această situație se poate constitui dosar penal.

„Știu că cea mai mare parte a românilor care trec prin această perioadă grea respectă legea, tocmai din acest motiv am decis să înăsprim pedepsele, pentru a-i sancționa pe cei care nu înțeleg să respecte măsurile”, a spus premierul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.