Austria confirmă acordul parţial cu România şi Bulgaria referitor la Schengen
Austria confirmă acordul parţial cu România şi Bulgaria referitor la Schengen
Politic Ultima Ora

OFICIAL. Câți bani a pierdut România, că nu a intrat în Schengen. Suma este fabuloasă

Votul dat de către Austria împotriva aderării României la Spațiul Schengen, a adus pierderi fabuloase de bani.

Minsitrul de interne, Lucian Bode, unul dintre cei responsabili cu negocierile la aderarea la Schengen, spune că, țara noastră a pierdut, 25 de miliarde de euro.

„Există o evaluare la un moment dat, costurile doar pentru Ministerul Afacerilor Interne depăşeau un miliard de euro – parţial din bugetul României, parţial din fonduri europene.

Vorbim de capabilităţile de la frontieră, tehnică modernă, dotările, pregătirea a peste 60.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne în cele două centre de pregătire Schengen de la Buzău şi de la Ploieşti.

OFICIAL. Câți bani a pierdut România, că nu a intrat în Schengen. Suma este fabuloasă 3

Dincolo de acest efort financiar, pierderile înregistrate de România în cei 11 ani de când îndeplineşte toate condiţiile şi nu beneficiază şi de drepturile aferente sunt incomensurabile.

Am văzut o analiză a unei dintre companiile din Big Four – calculul era undeva la 200 de milioane de lei pierderi pe lună.

Faceţi un calcul şi depăşim 25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la acest spaţiu comun”, a spus Bode.

ministrul bode anuță pierderi uriașe
ministrul Bode anunță pierderi uriașe

Lucian Bode a fost prezent, joi, la reuniunea tuturor şefilor structurilor de Jandarmerie din Europa, aceasta fiind ultima activitate a Jandarmeriei Române ca deţinătoare a Preşedinţiei Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN) al Forţei de Jandarmerie Europene.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.