Parlamentul votează desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților
Parlamentul votează desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților
Politic Justiție Ultima Ora

NERVOZITATE. Tudorel Toader este ÎN CORZI pe ringul PSD. Nu a putut ”vrăji” Comisia de la Veneția. Acum PLĂTEȘTE

Raportul Comisiei de la Veneția pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală a provocat mare nervozitate în Guvern. Membrii coaliției PSD-ALDE sunt supărați că Tudorel Toader, membru al Comisiei de la Veneția, a dat asigurări că va rezolva situația și nu vor fi probleme cu modificările pe legislația Justiției.

Viorica Dăncilă și-a asumat și ea, în discursul din fața Parlamentului European, respectarea avizului venit din partea Comisiei de la Veneția. Acum, după raportul devastator, Viorica Dăncilă este pusă cu spatele la zid și are probleme mari și va trebui să aleagă: fie își ține promisiunea făcută liderilor de la Bruxelles, fie va respecta cerințele lui Liviu Dragnea și va merge mai departe cu cele două coduri în forma actuală.

Astfel, Tudorel Toader ar putea fi scos țap ispășitor pentru toată această situație. Între timp, în coaliție se caută soluții pentru a se drege busuiocul, dar raportul Comisiei de la Veneția a operat chirurgical și a rupt întreaga retorică purtată de PSD-ALDE, în țară.

În noul context, Comitetul Executiv al PSD va fi cu atât mai interesant. Remanierile pregătite de Liviu Dragnea vor căpăta nuanțe proaspete, iar Tudorel Toader ar putea plăti inclusiv cu funcția.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.