FOTO. Oficial Dăncilă va fi Demisă. Anunțul făcut din Parlament care trimite PSD în Opoziție
Dăncilă spune ce va face dacă trece moțiunea. Ce planuri are premierul
Politic Ultima Ora

Moțiunea de cenzură va fi depusă marți. Se va vota la vedere

Parlamentarii PNL vor vota la vedere moțiunea de cenzură, declară la RFI purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionel Dancă. El spune că cea mai bună soluție ar fi organizarea de alegeri parlamentare anticipate, dacă Executivul Dăncilă va fi demis, scrie rfi.ro.

Moțiunea de cenzură va fi depusă marți. Se va vota la vedere 1

Ionel Dancă anunță că moțiunea de cenzură va fi depusă cel mai probabil marți: ”Cred că în aceste zile au fost definitivate condițiile pentru depunerea moțiunii de cenzură, în sensul stabilirii unui calendar între partenerii din Opoziție, care susțin moțiunea inițiată de PNL și potrivit acestui calendar, cel mai probabil mâine va fi depusă moțiunea de cenzură”.

Purtătorul de cuvânt al PNL se arată optimist că moțiunea de cenzură va trece: ”Noi întotdeauna am încercat să maximizăm șansele trecerii moțiunii de cenzură. De această dată, avem alături de noi și alte formațiuni politice, care anterior nu au susținut demersul nostru, ceea ce face ca în acest moment succesul moțiunii de cenzură să fie unul destul de previzibil și posibil, astfel încât să determine și pe alți parlamentari să susțină moțiunea noastră de cenzură. Cu alte cuvinte, o susținere largă din partea mai multor formațiuni politice este un element care cu siguranță contează în convingerea parlamentarilor pentru a susține această moțiune”.

Ionel Dancă precizează că parlamentarii PNL vor vota la vedere moțiunea de cenzură: ”Aceasta este decizia PNL, vot la vedere și este o decizie susținută și de ceilalți parteneri ai noștri, care au semnat moțiunea de cenzură”.

Liberalul spune că PNL și-ar dori alegeri parlamentare anticipate: ”Din punct de vedere procedural, se intră în faza consultărilor cu partidele politice, în vederea exprimării unei majorități parlamentare pentru susținerea unui Guvern. Din punctul nostru de vedere, al PNL, ceea ce ne dorim noi este forțarea alegerilor anticipate, pentru că în acest moment, configurația politică a Parlamentului nu mai este una legitimă, practic, avem un Parlament expirat din punct de vedere al legitimității politice și cea mai bună soluție ar fi întoarcerea la votul românilor”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.