Ministrul Cuc rupe hârtii ca să arate că muncește
E haos la transporturi. Atac la Răzvan Cuc. ”Vom avea autostrăzi la Paștele Cailor”
Politic Ultima Ora

Ministrul Transporturilor demite conducerea CFR Călători, după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat că va face schimbări în managementul CFR Călători, după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi, în România.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la Antena 3, că s-a comunicat dezastruos în urma incidentelor de sâmbătă. „S-a instituit o comisie care investighează cauzele accidentelor”, a declarat Cuc.

Directorul CFR Călători a declarat că „nu s-a întâmplat nimic deosebit” şi s-a plâns că a fost trezit din somn de jurnalişti. Dialogul dintre Leon Bărbulescu şi jurnalist a fost următorul: Leon Bărbulescu: Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite, na. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit. Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine… Reporter: Să nu fie rău… Leon Bărbulescu: Da, să nu fie rău. Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn.

Răzvan Cuc a criticat reacţia directorului general de la CFR, spunând că ar fi trebuit să comunice şi să clarifice incidentul.  „Sunt convins că cei de la CFR Călători îl vor lăsa pe domnul director general să se odihnească în continuare şi în cursul zilei de mâine o să vreau să am şi eu o discuţie cu reprezentantul Adunării Generale să vină cu modificarea de urgenţă în ceea ce priveşte managementul de la CFR Călători. Nu mi-a venit să cred că a avut o asemenea reacţie. Noi trebuie să comunicăm şi să spunem tot timpul ce se întâmplă. Dânsul trebuia să vină cu nişte lucruri clarificatoare în legătură cu aceste incidente”, a declarat Răzvan Cuc.

Un vagon al unui tren de călători a deraiat sâmbătă dimineaţă, în judeţul Braşov, la Racoş. Trenul circula din Braşov spre Mediaş. În partea a doua zilei a avut loc un incindent similar şi în judeţul Arad. Locomotiva trenului rapid care circula pe relaţia Braşov-Curtici a deraiat de pe şine, în jurul după-amiezei, la ieşirea din localitatea Săvârşin. Cei de la ISU Arad au transmis că în urma acestui incident nimeni nu a fost rănit.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.