Ministrul Justiției din Republica Moldova, cetățean român, a demisionat în urma unor interceptări explozive 1
demisionat
Politic Ultima Ora

Ministrul Justiției din Republica Moldova, cetățean român, a demisionat în urma unor interceptări explozive

Ministrul Justiţiei din Republica Moldova, Alexandru Tănase, şi-a anunţat, duminică dimineaţă, demisia, prin intermediul unei postări pe Facebook, în urma scandalului vizavi de interceptarea unei discuţii telefonice pe care ar fi avut-o cu Veaceslav Platon.

„Dragi colegi și prieteni,

Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică.
Pentru mine a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-mi servesc poporul țării mele în funcția de parlamentar, membru al guvernului și judecător constituțional. Vreau să mulțumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova”, a scris Alexandru Tănase pe Facebook.

Cometarii:

Mamuka Jgenti: My respect! I believe RM needs your experience and dedication!

Andrei Costeniuc Ai servit nu poporul ci pe Filat si Plohotniuc.

Cretu Constantin: Eu va Respect …si nu cred ca sunteti implicat in tot felu de Prostii.. Dodon la Puscarie………….. Poate bagati Nepresedintele la Puscarie pentru ne Respectarea Constitutiei .

Vadim Stratu: Un gest demn!! Respect …. succes și bafta

Digore Eduard: Cred că este o mișcare onorabilă, indiferent de critici sau de aplauze. Nu-mi amintesc vreo acțiune de genul din partea unui demnitar în istoria politică recentă a Moldovei. 

Oricum va fi rău, că-ți dai demisia sau că nu ți-o dai! Așa-i la noi. 

Funcția și demnitatea publică nu trebuie asimilată și confundată cu persoana care o exercită. Sau mai bine, persoana care îmbracă acest rol, ar trebui să facă atenție ca prin acțiunile sale, să nu compromită misiunea pe care o are, care este una publică și în serviciul cetățeanului. 

Puțini pot înțelege că instituția publică pe care o conduci este mai presus de situația și interesul personal.

Trebuie să creștem cultura în “lăsarea” unui post atunci când știm că demnitatea publică poate fi periclitată de unele circumstanțe legate de persoana proprie.

Preocuparea mea personală este cine va veni în fruntea acestui Minister cheie și dacă va prelua măcar în parte cele declarate de către dl Tănase! Ori justiția și respectare drepturilor individului, împreună, sunt problema numărul UNU a acestei Țări.

Вячеслав Ликёров Александр, поступил достойно и подал в отставку!!!! В отличие от других когда берут на взятках идут на повышения. Что-то меняется в Молдове. Танасе, браво!!!!

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.