https://newsteam.ro/ultima-ora/xromania-se-imprumuta-cu-un-miliarde-de-euro-pe-luna-de-ce-tariceanu-nu-ati-inteles-nimic-nu-intelegeti-economia/30/03/2019/
Politic Ultima Ora

Mesaj, Tăriceanu: ”România figurează în topul încălcării drepturilor cetățenești. Pe cale de consecință, ALDE România și-a îndeplinit datoria”

ALDE a transmis, într-un mesaj postat pe Facebook în limba engleză, un mesaj cel puțin straniu. După ce o face ”iresponsabilă” pe șefa liberalilor austrieci pentru că și-a permis să propună excluderea partidului lui Tăriceanu din rândul liberalismului european, measajul trece la comentarii halucinante. Exemplu: „Statistici alarmante arată că România figurează pe primul loc în Uniunea Europeană în topul încălcării drepturilor cetățenești. Pe cale de consecință, ALDE România și-a îndeplinit datoria” (!).

„Pare mai degrabă iresponsabilă catalogarea drept iliberal a unui partid despre care cunoști prea puțin. ALDE România este un tânăr partid liberal, care își propune să promoveze valorile liberale în România. În ultimii ani, ALDE România s-a dovedit a fi singurul apărător al cetățenilor români care au asistat frecvent la încălcări îngrijorătoare ale drepturilor și libertăților individuale prin zeci de mii de mandate abuzive de interceptare, precum și la excesele comise de statul paralel prin protocoale secrete menite să sporească influența nedemocratică a serviciilor secrete”, a scris ALDE în mesajul în limba engleză postat pe pagina sa de Facebook, după ce liderul unui partid austriac a cerut excluderea ALDE din familia liberală europeană.

Potrivit punctului de vedere al ALDE, în România a funcționat aproape 10 ani un „stat paralel” format din reprezentanți ai serviciilor secrete și ai procuraturii.

„ALDE România este larg cunoscut ca fiind singurul partid din țara noastră care a apărat constant drepturile și libertățile individuale împotriva spectrului statului paralel condus de reprezentanți ai serviciilor secrete și ai procuraturii. Această structură obscură a funcționat timp de aproape un deceniu, complotând și eliminând sistematic politicieni indezirabili, judecători care nu se supun unor ordine, oameni de afaceri independenți și persoane care gândesc liber, cu scopul de a controla instituțiile democratice din România și de a transforma statul de drept într-un instrument coercitiv al statului, similar cu practicile fostei Securități. Nu putem permite ca România să fie guvernată de instituții ilegitime și nedemocratice construite pe moștenirea perioadei comuniste. Nu este nimic iliberal în acest lucru”, a transmis ALDE.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a punctat că susține dreptul cetățenilor la proteste dar condamnă violențele.

„În activitatea noastră, ne-am bazat întotdeauna pe sprijinul cetățenilor, inclusiv pe sprijinul a jumătate de milion de români care a manifestat în București, în iunie 2018, împotriva abuzurilor instituțiilor de forță. Spre deosebire de acea manifestație pașnică, protestele recente au generat, în mod regretabil, violențe. Ca partid liberal, ALDE își exprimă public sprijinul ferm pentru dreptul fiecărui cetățean de a protesta și condamnăm fără echivoc toate formele de incitare și de violență”, potrivit sursei citate.

Formațiunea conchide că și-a îndeplinit datoria de partid liberal.

„Statistici alarmante arată că România figurează pe primul loc în Uniunea Europeană în topul încălcării drepturilor cetățenești. Pe cale de consecință, ALDE România și-a îndeplinit datoria, ca partid liberal care prețuiește libertatea și drepturile fundamentale, prin acțiuni transparente și constante și prin orice mijloace, inclusiv cele parlamentare, de a preveni și a lupta împotriva oricărei forme de abuz. Dacă doamna Beate Meinl – Reisinger crede că abuzurile instituțiilor de forță din România sunt caracteristice unei democrații sănătoase, atunci probabil că se referă la o formă de guvernământ diferită de cea la care aspirăm cu toții„, a mai precizat partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.