Maria Grapini și-a început campania. De ce participă la europarlamentare
Politic Ultima Ora

Maria Grapini, mesaj periculos. „Dacă Olanda votează contra României, să votăm și noi contra lor!”

Europarlamentarul  Maria Grapini, membru în Comisia LIBE a Parlamentului European, a făcu câteva afirmații contrariante. Ea a declarat ziariștilor acreditați la Reprezentanţa Permanentă a României la Uniunea Europeană că România ar trebui să voteze contra proiectelor acelor țări care se opun proiectelor României și că „s-a săturat de dublul standard”.

„Mesajul meu este către preşedinţi şi către miniştrii de linie şi către Guvern să folosească votul în Consiliu în proiectele unor state – cum ar fi Olanda care se opune să intrăm noi în Schengen – să nu votăm nici noi când Olanda vine cu un proiect. Ăsta este de fapt jocul votului în Consiliu. (…) Sincer, m-am cam săturat de dublă măsură, dacă tot nu vrem dublu standard la produse, atunci nu vrem nici dublu standard la măsurile care se aplică statelor membre”, a spus Maria Grapini.

„Imaginea rea a României faţă de neînţelegerile din ţară se multiplică de ‘n’ ori. Este foarte important ca aici noi să dăm un mesaj unitar, adică preşedintele care are în Constituţia noastră anumite sarcini şi fişa postului, Guvernul, Parlamentul trebuie să vină cu un punct de vedere comun. Din păcate, nu ne ajută deloc în munca noastră – când cerem drepturi egale pentru România ca stat membru – neînţelegerile de acasă.

Faptul că acum, de exemplu, preşedintele Senatului din România a informat toţi preşedinţii Senatelor din statele membre că preşedintele încalcă Constituţia nesemnând (n.r. – revocarea procurorului-şef DNA) a fost un mesaj extraordinar de rău”, a precizat Grapini.

Eurodeputata a amintit că, săptămâna trecută, la Strasbourg, „a fost judecată” Polonia pentru neaplicarea punctului de vedere al CCR, iar acum va veni rândul ţării noastre, în condiţiile în care „preşedintele lungeşte criza prea mult”.

„Acum venim noi la rând, deoarece chiar preşedintele de data asta nu aplică şi lungeşte foarte mult criza care este artificială, Parlamentul a fost ales şi trebuie respectat votul. Legea trebuie respectată. Celor care nu le place cum a ieşit o lege, care a fost avizată de CCR, trebuie să se mobilizeze ca data viitoare, la alegerile din 2020, să aleagă alţi parlamentari, să poată să aibă o lege care e mai pe placul lor. Dar, deocamdată, traseul constituţional şi al legilor pe Justiţie şi iată acum modificarea Codurilor – toate au traseu constituţional. Am auzit acuzaţii în România despre CCR că a fost numită politic. CCR a fost numită conform Constituţiei. Nu putem acum să desfiinţăm cea mai importantă instituţie care avizează peste celelalte instituţii democratice”, a susţinut europarlamentarul român.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.